ABJ Fotografie
Image default
Fotografie

Een wastafelkraan installeren

Het lijkt natuurlijk een makkelijk klusje, de kraan monteren, maar in de meeste gevallen heb je daadwerkelijk een loodgieter nodig. Maar heb je toch besloten het zelf te doen, dan zijn hier een paar handige tips bij het aansluiten van jouw kraan. 

 

De montage

Als je een inbouwkraan wilt monteren, is het wel verstandig om een loodgieter in te schakelen. Gaat het om een opbouwkraan dan kan je proberen de montage zelf te doen. Uit de kraan komen altijd twee leidingen, één voor warm en één voor koud water. Plaats eerst de kraan op de ring, zodat de leidingen naar jou toesteken, Je houdt de kraan op zijn plek en dan schuif je de wartelmoer en afdichting over de schroefdraad van de kraan. Nadat je dit hebt uitgevoerd, draai je de moeren aan.

 

Je zorgt ervoor dat alles goed vast zit. Als dit uiteindelijk zo is, dan steek je de aansluitleidingen in de hoekstopkranen. Soms zijn deze te lang en dan moet je ze even inkorten met een zaagje. Dan ben je nu bijna bij het eind. Draai alleen nog de klemverbindingen vast en je bent klaar.

 

Uiteindelijk is het dus best makkelijk om een wastafelkraan te installeren. Het is even een kwestie van alles uitzoeken en de tijd nemen hiervoor.

 

Loodgieter

Lukt het installeren van een kraan niet? Dan kan je altijd een loodgieter bellen, zij zijn hierin gespecialiseerd. Vaak is het namelijk echt nodig dat er een vakman langskomt. Twijfel daarom niet en bel gerust een loodgieter op.