ABJ Fotografie
Image default
Mode en Kleding

Fotograferen moet je zelf doen

Fotograferen moet je zelf doen

Hoe maak jij je foto’s, met een smartphone, polaroid- of spiegelreflexcamera? Het geeft steeds een ander resultaat, maar één is blijft in alle gevallen gelijk; fotograferen moet je zelf doen en is een geweldig leuke uitdaging. 

We maken foto’s dat het een lieve lust is, en dat is het klaarblijkelijk ook gezien de hoeveelheid kiekjes. Allemaal te danken aan de smartphone die in de jaren steeds een fraaiere kwaliteit foto’s is gaan maken. We moeten het natuurlijk nog altijd zelf doen, maar bij aan plaatje schieten met de smartphone komt geen handmatige instelling te pas. Je hoeft alleen maar het beeld te vangen. 

Om snel het beeld te pakken en daarvoor de smartphone binnen handbereik te hebben, is een telefoontasje een uitkomst. Je draagt de telefoon dan altijd gemakkelijk met je mee zonder veel gesjouw. Ze zijn er in alle kleuren en materialen en het staat nog modieus ook. 

Handmatig de spiegelreflex instellen is spannender

Dat neemt niet weg dat een spiegelreflexcamera ook nog altijd kan. Sterker nog; wie er nog eentje op zolder heeft liggen, kan deze maar het beste naar beneden halen. Jongeren grijpen steeds vaker naar dit soort camera’s omdat het gewoonweg een grotere uitdaging is hier een goede foto mee te maken. Je kunt deze vaak ook op de automaat zetten, maar handmatig het diafragma regelen, de sluitertijd en ga zo maar door, is veel leuker. 

Vintage foto’s maak je met een polaroid

Daarnaast is de polaroid natuurlijk een hit. Noem het vintage of van vroeger tijden, maar polaroids zijn gewoon geweldig leuk. Is weer eens iets anders dan digitale foto’s. Bij polaroids heb je uiteindelijk echt een foto op papier in handen, met een kadertje erom nog wel. Je hangt ze op, zet ze neer, plakt ze in je papieren agenda. Kortom; met een polaroid ben je terug in de seventies en dat willen tegenwoordig heus veel mensen. Je bergt zo’n cameraatje gemakkelijk op in je Cowboysbag. Eigenlijk wel in iedere tas, behalve de clutch. Die is daar te klein voor. 

Al met al is er tegenwoordig veel mogelijk als het gaat om fotograferen. Je neemt een foto digitaal of analoog en altijd is het spannend wat het geworden is, ook al moet je op sommige foto’s langer wachten dan op andere. Laten we vooropstellen dat hoe ver de techniek ook voortschrijdt, fotograferen doen we nog altijd zelf en het blijft een fantastisch fenomeen. Het gaat te allen tijde om eigenhandig beelden vastleggen en herinneringen bewaren.