ABJ Fotografie
Image default
Bedrijven

Foto’s mooier maken begint met deze 3 stappen!

Heb jij een paar mooie foto’s op je telefoon gemaakt en wil je die graag nog mooier maken voordat je ze op facebook deelt? Je kunt foto’s bewerken met tekst, maar met een paar simpele tips en tricks. Om mooie foto’s nog mooier te maken heb je namelijk geen ingewikkelde Photoshop programma’s nodig! We gaan je laten zien wat je kunt doen om jouw foto’s nog mooier te maken!

Belichting

Optimale belichting bij het nemen van een foto is ideaal maar vaak niet mogelijk. Gelukkig kun je de belichting aanpassen. Vaak is deze optie zelfs op de telefoon te vinden en hoef je hier geen aparte app voor te downloaden. Als je geen optie “bewerken” in je galerij of album hebt, kun je het beste een simpele app zoals Snapseed of Lightroom downloaden. Er zijn ook websites die je kunnen helpen zonder dat je iets hoeft te downloaden. Klik op foto’s bewerken met tekst voor nog meer opties.

Maak een donkere foto iets lichter met de belichtingsoptie, als een foto overbelicht is kun je deze ook iets donkerder maken.

Contrast

Als je de belichting hebt aangepast naar helder, dan kan het zijn dat je donkere kleuren minder uit komen. Door de contrast aan te passen kun je de donkere tonen in een foto meer naar voren laten komen of juist vervagen. Dit is een handige optie maar overdrijf dit niet, het zal je foto niet mooier maken als je dit teveel toevoegt.

Verzadiging

De verzadiging kan de kleuren in je foto’s feller maken of juist minder fel. Dit is een mooi effect als je een kleurrijke foto hebt geschoten. Je kunt hiermee de kleuren als het ware eruit laten springen. In sommige apps kan je deze optie ook onder “levendigheid” vinden.

Dit zijn slechts een aantal basis stappen voor het bewerken van foto’s. Naast deze simpele opties zijn er nog veel meer opties beschikbaar in de apps of zelfs op de telefoon zelf. Als je interesse in dit onderwerp hebt is het verstandig om eens een aantal YouTube filmpjes te bekijken over het gebruik van foto bewerk apps zodat jij er het meeste uit kunt halen.

https://www.fotobewerkenonline.nl/tekst-op-foto/