ABJ Fotografie
Image default
Toerisme

Goedkoop reizen

goedkoop reizen

De belangrijkste attracties van de Republiek Bulgarije
Metropolitan Sofia
De hoofdstad van de Bulgaarse staat ligt vrij ver van de belangrijkste resortcentra van het land, ongeveer 350-400 kilometer.

 

Om kennis te maken met de belangrijkste bezienswaardigheden van Sofia, moet u een reis van 1-2 dagen plannen.

Wat te zien in Sofia? Lees hier over de belangrijkste bezienswaardigheden van de Bulgaarse hoofdstad.
inhoud ↑
Plovdiv
Plovdiv is een van de oudste Europese steden en de op één na grootste van Bulgarije, gelegen in het zuidelijke deel van het land nabij het Rodopegebergte aan de Maritsa-rivier.

Monument voor de Russische soldaat Alyosha in Plovdiv

Op een van de heuvels van Plovdiv staat een monument voor de Russische soldaat Alyosha. Een paar minuten rijden van de stad zie je de middeleeuwse muren van het fort van Asen, gelegen op de kalkstenen kliffen boven de rivier de Asenitsa.

De oudheid van Plovdiv, die in 1956 de status kreeg van een historisch en architectonisch reservaat, blijkt uit goed bewaarde Romeinse gebouwen: het stadion, forum, odeon, amfitheater en ruïnes van het aquaduct, en in november vorig jaar ontdekten archeologen de derde term.

Amfitheater in Plovdiv

Ook in het complex “Old Plovdiv” omvat:

Jumai-moskee, gebouwd door de Turken in het midden van de 14e eeuw;
Church of the Great Martyr Marina – een gebouw in Byzantijnse stijl, versierd met fresco’s met scènes uit het Oude Testament;
Kerk van de Heilige Maagd Maria, gebouwd in 1844 op de top van de Nebet-tepe heuvel als symbool van de Bulgaarse wedergeboorte.
Welk visum heb ik nodig om naar Bulgarije te reizen? Lees dit artikel
inhoud ↑
Nessebar
De parel van Bulgarije en het stadsmuseum kunnen de oude Nessebar worden genoemd.

In de straten van het oude Nessebar

Ondanks de bescheiden omvang van het historische deel van de stad, heeft een toerist enkele uren nodig om de architectonische bezienswaardigheden van de Romeinse en Byzantijnse architectuur van de stad te verkennen. Volgens reizigersrecensies is de stad Nessebar een van de meest populaire plaatsen in het land.

Wandelroute naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Old Nessebar, zie hier.
inhoud ↑
Sozopol
Sozopol is een kleine badplaats op 35 km ten zuidoosten van Burgas.

De oude stad is uitgeroepen tot openluchtmuseum, omdat hier tussen oude vissershuizen met ongewone architectuur (de basis en de eerste verdieping zijn gemaakt van steen en de tweede verdieping is gemaakt van hout), oude tempels en zelfs het Romeinse amfitheater bewaard zijn gebleven.

Sozopol. Oude stad

De kerken van St. George en St. Zosima en de kerk van St. Cyril en Methodius zijn relatief jonge gebouwen. De meeste aandacht wordt gevestigd op de oude kerk van de Heilige Maagd met lage stenen muren en een pannendak dat over de grond hangt. Het grootste deel van de huidige kerk van de Heilige Maagd met de zeldzaamste iconen uit de 15e eeuw is ondergronds.

In het zuidelijke deel van het oude Sozopol kunt u de gerestaureerde toren zien, evenals de vestingwerken van de vestingmuur die ooit dit deel van het schiereiland omcirkelden.

Cherehapa [CPS] RU

Om de opgravingen en de vuurtoren (1884), gelegen op het eiland St. John, te bekijken en het eiland St. Peter te bezoeken, kunt u een plezierboot gebruiken.

Het is interessant om de geschiedenis van het oude Sozopol te leren kennen tijdens een sightseeingwandeling met een gids.

inhoud ↑
Varna

Morska Gradina Park in Varna

In de zomerhoofdstad van Bulgarije, de kuststad Varna, is er naast de populaire stranden van Golden Sands en Albena ook iets te zien. Maak een wandeling door Seaside Park, bezoek de prachtige kathedraal van de veronderstelling en de Romeinse baden.

In de omgeving van Varna zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Bulgarije: het Aladzh-klooster en het stenen bos.

Lees hier meer over de bezienswaardigheden van Varna en de omgeving.
inhoud ↑
Balchik
“Quiet Nest” is de naam van de voormalige residentie van de Roemeense koningin in de stad Balchik, 45 km ten noordoosten van Varna.

“Quiet Nest” in Balchik

De Botanische Tuin, geopend op het grondgebied van het Paleis in 1955, verbaast bezoekers niet alleen met een verscheidenheid aan planten, maar ook met een prachtig uitzicht met stille meren en sprankelende watervallen. De tuin staat bekend om zijn verzameling gigantische cactussen en het jaarlijkse lentetulpfestival. Openingstijden vindt u hier.

 

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html