ABJ Fotografie
Image default
Beauty en verzorging

Haartransplantatie of micro haar pigmentatie behandeling?

Wanneer u kaal bent of begint te worden, zijn er verschillende behandelingen die u kunt overwegen. Twee behandelingen waar veel mensen met haaruitval voor kiezen, zijn de haartransplantatie en micro haar pigmentatie behandeling. Beide behandelingen hebben zo hun voor- en nadelen. In dit artikel zullen we de voordelen en nadelen van beide behandelingen uitvoerig bespreken. Op deze manier is het voor u eenvoudiger om een weloverwogen keuze te maken.

Hoe werkt een haartransplantatie behandeling?

Er bestaan diverse haartransplantatie methodes. Het principe van iedere haartransplantatie behandeling is echter hetzelfde. Tijdens deze behandeling wordt haar verplaatst of getransplanteerd van het donorgebied naar het ontvangstgebied. Hierbij is het donorgebied het gebied aan de achterkant van het hoofd. Het ontvangstgebied is het gebied dat kaal of kalend is en waar u weer haar wilt hebben. De bekendste haartransplantatie methode is de FUE methode. Hierbij worden de grafts één voor één uit het donorgebied verwijderd en vervolgens geïmplanteerd in het kalende gebied. Na de haartransplantatie heeft u eerst een bepaalde hersteltijd. Het getransplanteerde haar valt vaak na 1 tot 3 weken uit. Vervolgens gaat het haar na een maand of 4 weer groeien. Het uiteindelijke resultaat is na ongeveer 9 tot 12 maanden zichtbaar.

Hoe werkt een micro haar pigmentatie behandeling?

Wanneer u kiest voor een micro haar pigmentatie behandeling, is de kans groot dat u uw haar voor altijd gemillimeterd zal houden. Dit wordt namelijk ook wel de ‘shaven look’ genoemd. Tijdens deze behandeling wordt pigment met een hele fijne naald in de hoofdhuid ingebracht. Op deze manier worden er stoppels nagebootst. Meestal wordt er gekozen voor permanent pigment. Hierbij is één keer in de twee tot vijf jaar een zogenaamde touch-up behandeling nodig.

Ga op consult voor advies

Twijfelt u tussen beide behandelingen? Dan is het verstandig om bij minimaal één haartransplantatie kliniek en één micro haar pigmentatie kliniek op consult te gaan, zodat u het advies en de behandeling goed met elkaar kunt vergelijken.