ABJ Fotografie
Image default
Huishoudelijk

Een ronde tafel van eikenhout

Je ziet ze steeds vaker verschijnen in woonmagazines en interieurblogs: De ronde tafel van eikenhout. De plaatjes op Pinterest en Instagram vliegen je om de oren met stoere betonnen ronde tafels, maar ook landelijke ronde tafels zoals een ronde talel van eikenhout. Ze zijn er in vele maten en van verschillende materialen, maar wat maakt zo’n ronde tafel nou handig in huis, behalve dat het enorm gezellig staat?

Voordelen ronde tafel eikenhout

Een ronde tafel van eikenhout heeft veel voordelen. Zo is het gezelliger doordat je iedereen aan de tafel kunt zien.Er is veel meer extra ruimte om je tafel heen ook zitten er geen vervelende scherpe hoeken aan de tafel waar kinderen zich aan kunnen stoten. Je kunt gemakkelijk stoelen of krukjes er bij plaatsen als je meer mensen te eten hebt. Dat is altijd makkelijk. Ook kun je meer op tafel kwijt in het midden zonder dat het iemand in de weg ligt. Ook staan een ronde tafel van eikenhout speels in een inrichting. Een ronde tafel oogt ruimtelijker in huis en doorbreekt rechte lijnen.

Nadelen ronde tafel

Maar een ronde tafel van eikenhout kan ook nadelen hebben. Hoewel een ronde tafel veel ruimte biedt is het lastiger  om spullen naast je neer te leggen, denk aan werken aan tafel met een laptop. Je zult de spullen achter de laptop moeten plaatsen. Daarnaast kan de tafel kan niet tegen de muur aangezet worden en neemt het dus meer ruimte in beslag. Ook moet rekening houden met de tafelpoot. Zo zijn vier losse poten onder een ronde tafel van eikenhout s lastiger te combineren met stoelen dan een tafelpoot in het midden. En eet je met meer mensen dan heb je niet de mogelijkheid om de tafel te verlengen. Maar desondanks heeft een ronde tafel van eikenhout toch vaak veel meer voordelen dan nadelen.