ABJ Fotografie
Image default
Vastgoed fotografie

Het huis of bedrijfspand verduurzamen met zonnepanelen

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema in het dagelijks leven van Nederlanders. Velen proberen daarom mee te denken over duurzame oplossingen en passen hun levensstijl hierop aan. Gepaard met deze ontwikkelingen gaat de toenemende interesse in zonnepanelen, waarin op grote schaal geïnvesteerd wordt door bedrijven en particulieren. Zonnepanelen zijn een duurzame manier om groene stroom op te wekken, omdat de gigantische platen zonne-energie opvangen. Vervolgens wordt deze energie omgevormd tot bruikbare stroom, waar huishoudens en bedrijven gebruik van kunnen maken. Benieuwd naar welke mogelijkheden er bestaan in de installatie van zonnepanelen en antwoorden op vragen als ‘wat kosten zonnepanelen’? Lees hieronder dan snel verder of neem een kijkje op de website van Wijsman Duurzaam, specialist op het gebied van energiebesparing volgens groene methoden.

Verschillende varianten

Wie dacht dat elk zonnepaneel hetzelfde is, heeft het mis. Zonnepanelen bestaan namelijk in verschillende soorten en kunnen voor diverse doeleinden gebruikt worden. Zo is het mogelijk om flexibele zonnepanelen aan te schaffen voor ronde oppervlaktes, zoals auto’s. Wijsman Duurzaam biedt echter uitsluitend zonnepanelen voor daken van woningen en bedrijfspanden, waarvoor mono- en polykristallijne zonnepanelen geschikt zijn. Deze twee varianten verschillen van elkaar in het opzicht dat monokristallijne zonnepanelen uit één egaal oppervlak bestaat, terwijl het polykristallijne zonnepaneel gevormd wordt door meerdere stukjes monokristallijn zonnepaneel. Om die reden levert het monokristallijne zonnepaneel meer rendement op, maar zit hier ook een ander prijskaartje aan verbonden. Het opvragen van advies van de experts van Wijsman Duurzaam kan daarom raadzaam zijn bij het maken van een keuze uit de twee soorten zonnepanelen.

Contact met Wijsman Duurzaam

Lijkt het jou verstandig om te overleggen met de experts van Wijsman Duurzaam over het maken van de keuze tussen monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen of heb jij een andere prangende vraag? Breng dan vooral een bezoekje aan de website van Wijsman Duurzaam voor meer informatie of contactgegevens.

https://www.wijsmanduurzaam.nl/