ABJ Fotografie
Image default
Vastgoed fotografie

Vastgoedfotografie

Een eerste indruk is erg belangrijk, en vooral bij het verkopen eigen huis. Klanten bouwen onbewust al een erg sterke en duidelijke mening op na het eerste beeld wat ze te zien krijgen. Na hier bewust van te zijn is het dus belangrijk ernaar te gaan handelen. Dit door je huis op de best mogelijke manier te presenteren op het internet.

Ruimtelijkheid is een belangrijk facet bij de vastgoedfotografie. De potentiële kopers kunnen natuurlijk veel met ruimte. Ze zullen veel sneller verliefd worden op het huis als het als ruimtelijk gepresenteerd is. Dit creëer je bijvoorbeeld door goede lichtinval en frisse kleuren op de muren. Zorg ook dat er niks rondslingert in huis en er niks in de weg kan liggen op de foto’s. Overbodige spullen kunnen ook het beste worden verwijderd uit de ruimtes. 

Probeer naast ruimtelijkheid sfeer te creëren. Je huis heeft ongetwijfeld een sfeer maar breng deze zo goed en duidelijk mogelijk over door bijvoorbeeld kleine hoekjes en plekjes te fotograferen. Probeer hierbij goed door je eigen styling heen te kijken. Vaak woon je ergens al zo lang, dat je de minder aantrekkelijke puntjes misschien niet meer ziet. Vraag hierbij ook om advies van anderen.

Er zijn dus genoeg tips op te noemen om je huis zo goed mogelijk op de markt te hebben, hier hebben we ze nog een keer op een rijtje;

  • Voldoende lichtinval

  • Overbodige spullen verwijderen

  • Vloer zichtbaar maken voor meer ruimte

  • Frisse kleuren gebruiken in je huis

Dit zijn belangrijke dingen om te onthouden bij het op de foto zetten van je huis voor het verkopen eigen woning, maar er wacht zich dan nog een vraag; ga je de vastgoedfotografie laten doen? Of neem je de taak zelf op je? Dit ligt er natuurlijk aan hoe ervaren en professioneel je zelf bent met het maken van foto’s en waarover je beschikt. Daarnaast ligt het eraan hoe belangrijk je het natuurlijk vindt dat het goed gebeurt. Kies je voor het inhuren van een vastgoedfotograaf? Reken dan op gemiddelde kosten van 300 euro voor een normaal huis.

https://www.economy.nl/