ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Hoe kun je je auto chiptunen?

Bij chiptuning wordt er een chip in je auto ingebracht. De Chip kan op twee manieren in de auto worden aangebracht. De eerste is de engine tuning-chip. Dit is een belangrijk onderdeel van elektrische en computersystemen voor auto’s. De chips in het voertuig kunnen veel verschillende systemen besturen en aanpassen en ervoor zorgen dat ze altijd van stroom worden voorzien.

De automatische chipaanpassingsfunctie vervangt de standaardsoftware op de ECU en omvat nieuwe software die kan worden geprogrammeerd om de algehele prestaties van de auto te optimaliseren. Dit wordt car remapping genoemd, omdat de ECU in wezen een programma is dat bepaalt hoe de motor werkt. Je kunt voor chiptuning bij verschillende garages terecht.

Is dit slecht voor de auto?

ChipTuning verhoogt op uiteraard het vermogen van het voertuig. Als u sneller rijdt, denkt u misschien dat dit de levensduur van de motor verkort. ChipTuning verhoogt op geen enkele manier de belasting van de motor, dus het opnieuw toewijzen door middel van chiptuning heeft geen invloed op de motor, maar alleen op uw rijstijl.

Wat gebeurt er bij chiptuning?

Bij het afstellen van de chip zijn enkele aanpassingen nodig, waarbij de elektronische regeleenheid opnieuw moet worden geprogrammeerd om de motor binnen verschillende parameter bereiken te laten draaien. De ECU-chip bevindt zich in het injectiesysteem en regelt de hoeveelheid geproduceerd lucht- en brandstofmengsel. Bij het herprogrammeren kunt u de chip vertellen hoe hij met brandstof en lucht moet omgaan.

Er zijn veel voordelen om te kiezen voor chiptuning. Ten eerste zul je merken dat de motor sneller reageert als het gaspedaal wordt ingedrukt. Het totale vermogen wordt enorm vergroot. De krachtoverbrenging wordt soepeler. Dit zal zorgen voor een veiligere rijervaring, waardoor het rijden gemakkelijker en veiliger wordt. Tijdens normaal rijden zult u merken dat MPG beter is, wat niet alleen de brandstofkosten verlaagt die u moet betalen, maar ook zorgt voor een ecologische auto. Het respons van het gaspedaal is verbeterd en het snelheidsbereik is vele malen groter.

https://www.cts-chiptuning.com