ABJ Fotografie
Image default
Verbouwen

Leegstand in Nederland

In Nederland staan ​​steeds meer gebouwen leeg. Dit zijn niet alleen gebouwen, maar ook monumenten en erfgoed. Leegstand zal het imago van de stad ernstig aantasten. Dan kunt u voor herbestemming vastgoed, herbestemming monumenten of herbestemming erfgoed.

Herbestemming van vastgoed

Niet elk gebouw, monument of erfgoed kan worden herbestemd. Er moet rekening gehouden met de staat van het pand en of het kan worden opgeknapt. Ook moet worden bekeken of herbestemming rendabel is. Er moet ook gekeken worden of er behoefte is aan een herbestemming van vastgoed. Tot slot wordt er gekeken of de herbestemming van vastgoed past in een planning. Veel verschillende instanties werken aan de vastgoed herbestemming.

Waarom herbestemming?

Herbestemming vastgoed heeft veel voordelen. Zo voorkomt het negatieve effecten zoals onveiligheid door het lege pand. Het kan de buurt verbeteren. Zo kunnen leegstaande panden worden omgebouwd tot woningen voor studenten of ouderen. Deze nieuwe projecten zullen ook meer werkgelegenheid creëren. Het kan ook bijdragen aan duurzaamheid, omdat vastgoed minder grondstoffen verbruikt dan nieuwbouw.

Als gebouwen leeg staan dan kost dit veel geld. Doordat de gebouwen niet worden gebruikt, is er geen inkomsten. Omdat het kan zorgen voor een onveilig gevoel zal er snel gehandeld moeten worden. Het kost in eerste instantie veel geld, maar zal uiteindelijk meer inkomsten opleveren. Het is daarom belangrijk om snel te iets te doen wanneer dit gebeurt. Zo voorkom je ook dat er later veel verbouwd moet worden.

https://www.klement2.com/wat-doen-we/herbestemmen-van-erfgoed