ABJ Fotografie
Image default
Telefonie

Is de iPhone 13 het wachten waard geweest?

De iPhone 13-serie is dan eindelijk onthuld! Het basismodel, het meest mainstream-model, gaat de lat hoog leggen voor de smartphone-serie van Apple. Net als vorig jaar komt de instap iPhone 13 in twee versies: het “gewone” 6,1-inch model en de kleinere 5,4-inch, namelijk de iPhone 13 mini. Het scherm is een OLED-paneel. De prijzen beginnen bij €909 (128 GB) voor de iPhone 13 en de mini ligt vanaf 24 september met een prijskaartje van €809 in de winkels. Aangezien de gekozen materialen van de behuizing erg gevoelig zijn, als je telefoon per ongeluk uit je handen valt, kun je maar beter zorgen dat jouw iPhone 13 in topconditie blijft. Hoe je dit voor elkaar krijgt? Door een stevig, hip en bijzonder iPhone 13 cover te bestellen!

Geen grote metamorfose

In tegenstelling tot de iPhone 12, die wel een aanzienlijke metamorfose heeft ondergaan, heeft de iPhone 13 hetzelfde (brede) uiterlijk als voorgaand model. Alleen is de Face ID-inkeping 20 procent kleiner gemaakt, wat betekent dat hij minder ruimte inneemt aan de bovenkant van jouw telefoon. Dit noemt men de ‘notch’. Dan weet je dat voortaan ook! Enfin. Er is ook een krachtige processor: de A15 Bionic, die volgens Apple sneller én energiezuiniger is dan de A14 Bionic-chip van vorig jaar. Apple beweert zelfs dat de nieuwe chip tot 50 procent sneller is dan zijn concurrenten, al is niet helemaal duidelijk met welk toestel de vergelijking is gemaakt.

Betere batterijduur

De nieuwe iPhone 13-serie zal ook een betere batterijduur bieden. Zo krijgt de iPhone 13 mini een batterijduur die 1,5 uur langer is dan z’n voorganger. De batterij van de grotere iPhone 13 moet 2,5 uur langer meegaan dan de iPhone 12. Apple heeft de zogeheten ‘Smart Battery Case’ voor de iPhone 11 gelanceerd. Onduidelijk is of ze ook iPhone cases voor de nieuwste iPhone 13-serie gaan leveren om de batterij nog langer mee te laten gaan!

Indrukwekkende camera’s

De grootste verandering komt eigenlijk in de vorm van de cameratechnologie van de iPhone 12 Pro Max. De iPhone 13 heeft dezelfde camera gekregen die Apple in 2020 voor het eerst introduceerde. Hierdoor kan de iPhone 13 meer licht vastleggen in donkere omgevingen met minder ruis. De nieuwe groothoeksensor is een 12-megapixellens met een diafragma van f/1.6, terwijl de nieuwe 12-megapixel ultgragroothoekcamera een snellere f/2.4-lens en een gezichtsveld van 120 graden heeft! Ook zal de iPhone 13 beschikken over de sensor-shift-stabilisatietechnologie die Apple vorig jaar introduceerde op de iPhone 12 Pro Max.

iPhone 13 voor filmmakers?

Apple introduceerde ook de nieuwe “Filmmodus”. Met deze Filmmodus is het mogelijk om de focus tijdens het filmen te veranderen. Bij het opnemen van een video schakelt de filmmodus automatisch de focus over tijdens het filmen in realtime, waarbij de focus op slimme wijze wordt verlegd wanneer mensen in beeld komen of wegkijken van de camera. Je kunt de focus ook handmatig wijzigen of de focus op een bepaald object vergrendelen. De camera aan de voorzijde zal ook ondersteuning bieden voor de Filmmodus.

https://www.casimoda.nl/apple/iphone-13-hoesjes/