ABJ Fotografie
Image default
Bedrijven

Opnieuw een lockdown, wat betekent dit voor jouw zorgverzekering?

Voorlopig zijn we nog niet van corona af. Na de Britse en de Delta-variant is nu de Omnikron-variant in opkomst. Dit heeft een nieuwe lockdown tot gevolg gehad, waarbij we met zijn allen meer binnen zitten, meer thuiswerken en minder reizen. Misschien vraag je jezelf af wat een nieuwe coronavariant voor jouw gezondheid en dus jouw zorgverzekering voor gevolgen heeft. In dit artikel gaan we daar dieper op in.

Heb je corona? Dit wordt vergoed vanuit de basisverzekering

Corona en je zorgverzekering; wat krijg je dan vergoed vanuit je basisverzekering? Krijg je corona en moet je thuis uitzieken, dan is jouw ziekteverloop vergelijkbaar met de griep. Dit geldt wanneer je milde klachten hebt en na een paar dagen weer aan het werk kunt. Dit heeft op jouw zorgverzekering verder geen invloed. Ook als je jezelf moet laten testen bij de GGD of een bezoek moet brengen aan de huisarts, valt dit binnen de basisverzekering. De kosten hiervoor worden dus vergoed. 

Kosten voor spoedeisende hulp en eigen risico

Heb je zware klachten en moet je gebruik maken van spoedeisende hulp? Dan wordt eerst jouw eigen risico aangesproken. Heb je last van Long COVID, dan heb je te maken met klachten die nog lang na het ziekteverloop kunnen aanhouden. Dit kunnen klachten zijn als kortademigheid, vermoeidheid, pijn op de borst, hartkloppingen of langdurig verlies van reuk of smaak. In dat geval heb je recht op extra dekking vanuit de basisverzekering. Wil je weten hoe dit voor jouw zorgverzekering zit, of wil je overstappen van zorgverzekering? Vergelijk dan online jouw polis met die van andere verzekeraars.

Ook in 2022 de beste zorg voor behandeling van corona

Wil je goed verzekerd zijn voor het geval je corona krijgt en misschien een aanvullende verzekering afsluiten voor extra zorg? Dan doe je er verstandig aan om verschillende zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Je kunt zo namelijk behoorlijk veel besparen op jouw basisverzekering en aanvullende verzekering, omdat de prijzen jaarlijks wijzigen. Je krijgt een aantal zorgkosten voor corona uit de basisverzekering vergoed, maar dit wil je natuurlijk wel voor de beste prijs doen. Vergelijk daarom zowel de basisverzekering als verschillende aanvullende verzekeringen. Je kunt tot en met 31 december overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar. Jouw oude zorgverzekering wordt automatisch voor je opgezegd door jouw nieuwe zorgverzekeraar als je voor deze datum overstapt. Wacht dus niet te lang meer met overstappen en vergelijk jouw polis online.