ABJ Fotografie
Image default
Eten en drinken

Overheerlijke Tas Kebabi

Wat is tas kebab? Tas kebab is een typisch Turkse maaltijd die bestaat uit verschillende soorten gerechten van groenten en vlees, geserveerd in een warme tortilla of pita. Het is een populair gerecht in Turkije en in vele landen waar het Turks eten geserveerd wordt. Tas kebab is afgeleid van het woord kebab, dat een Turkse stijl van roosteren van vlees beschrijft. De naam tas kebab is een vertaling van het Turks, waarbij ’tas’ letterlijk ‘zak’ betekent. De gerechten worden meestal opgeserveerd in een pita-brood of tortilla, waardoor het een zak wordt waar de ingrediënten in zitten.

<h2>De geschiedenis van tas kebab </h2> Tas kebab is een oude Turkse maaltijd die voor het eerst in de 18e eeuw werd gemaakt. Het recept is afgeleid van het Ottomaanse rijk, waar de kebab de populairste maaltijd was. In het begin werd de kebab gemaakt met stukken lamsvlees die op een spies boven een open vuur werden geroosterd. Door de jaren heen werd het recept verfijnd en kregen andere ingrediënten, zoals groenten, een plek bij de kebab. In de 19e eeuw begonnen de Turken de kebab te serveren in een pita-brood of tortilla, waardoor het een ‘zak’ werd. De naam tas kebab was geboren.

<h2>Hoe wordt tas kebab gemaakt?</h2> Tas kebab is een eenvoudig gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het recept begint met het voorbereiden van het vlees, meestal lamsvlees of kip, dat gekruid is met kruiden en specerijen. Dan worden de groenten, zoals paprika, ui, courgette, tomaat, champignons en aubergine, gesneden en gekookt in olie. De gekookte groenten worden vervolgens gecombineerd met het vlees en de pita of tortilla wordt gebruikt om het gerecht samen te binden. De tas kebab is klaar om te worden gegeten.

voor meer informatie kunt u terecht op https://meneerkebab.nl/overheerlijke-tas-kebabi/

https://meneerkebab.nl/overheerlijke-tas-kebabi/