ABJ Fotografie
Image default
Foto

Reisfotografie: Deel 1

Op vakantie maak je vaak veel foto’s van al het moois wat je zit en gewoon omdat foto’s leuke herinneringen zijn om later op terug te kijken. Zo kun je gewoon foto’s schieten met je telefoon maar mensen die fotografie erg leuk en interessant vinden, nemen toch graag een camera mee om hier de mooiste foto’s mee te maken. Je wilt dan ook graag dat de foto’s iets meer laten zien dan alleen de plekken die je bezocht hebt. Zo gaat het meer om de juiste foto op het juiste moment maken en niet per se de standaard foto’s van de gebouwen die je hebt gezien en het mooie uitzicht. Natuurlijk zijn dit soort dingen ook mooi, maar je probeert er een andere dimensie aan te geven. Wanneer je niet heel veel weet van fotografie, maar het toch erg leuk vindt om te fotograferen en graag wil weten hoe je de mooiste foto’s kan schieten, moet je dit artikel zeker verder lezen.

De mooiste foto’s maak je door goed om je heen te kijken en nieuwsgierig te zijn. Ook doe je er goed aan om van te voren al veel op te zoeken en vele foto’s te bekijken. Zo kan je zien wat mooie plekken zijn en kan je ook door andere foto’s op ideeën gebracht worden voor andere leuke foto’s. Zo kan je voordat je op vakantie gaat al een beetje genieten.

Vaak zie je mooie foto’s van locals die hun dagelijks leven leiden. Vaak zijn dit mooie portretfoto’s die erg aanspreken. Vaak is het niet erg moeilijk om de lokale bevolking te benaderen voor een foto. Vaak hoef je niet veel te zeggen maar kun je gewoon met een vriendelijke lach en je camera aangeven dat je een foto wil maken en vaak vinden ze dat goed. Wel moet je uitkijken dat ze op sommige plekken geld vragen.

Wil je meer weten over reisfotografie? Binnenkort komt er een nieuw artikel met andere tips voor reisfotografie. Wil je meer leren over fotografie? Volg een basiscursus fotografie of een fotobewerking cursus op verschillende plekken in Nederland.

http://beeldacademy.nl