ABJ Fotografie
Image default
Fotografie

Verhaal vertellende trouwfoto’s

In de documentaire bruidsfotografie is het vertellen van verhalen essentieel. Zowel blije, verdrietige, gekke en unieke momenten moeten per foto zoveel mogelijk verhaal vertellen. In een trouwalbum is het makkelijker om meerdere foto’s te combineren om zo het verhaal te vertellen. Wanneer je de foto’s van ARV & CO bekijkt zie je direct dat de foto’s meer zijn dan een plaatje van een trouwdag. Er zit een verhaal in en de foto uit dit artikel is er één die zeker voor het bruidspaar een heel belangrijk verhaal verteld.

Wanneer je als bruidegom schoonouders hebt met alpaca’s en je daar je bruid op gaat halen is het belangrijk dat ook die alpaca’s betrokken worden in het verhaal. En natuurlijk zo veel mogelijk hiervan in die ene trouwfoto. Op deze bruidsfotografie foto is de bruidegom onderweg naar zijn bruid, hij is er bijna. Hij is duidelijk te zien in hun leuke Porsche trouwauto en het is een stralende dag. Op de voorgrond staat de alpaca, hij kijkt naar de voorbijkomende auto met daarin de bruidegom.

Maar hoe wordt zo’n foto nu gemaakt vraag je je af, nou om te beginnen door goede voorbereidingen en lef. Toe ik bij het ouderlijk huis van de bruid aankwam vielen mij de dieren direct op. In de schuur hadden ze normaal vee, en in de grote weide voor het huis en de schuur stonden deze exotische dieren. Dit inspireerde mij direct om er iets mee te doen… maar hoe? Ik wist dat het nog een paar minuten zou duren voordat de bruidegom kwam en vroeg daarom aan de vader van de bruid of ik gewoon het weiland in kon lopen bij de alpaca’s. Dat kon, en ik ging direct die kant op. Wel rustig anders renden ze weg en had ik niets meer. Ik sloop dichterbij en kon daardoor aardig dichtbij komen. De dieren keken wel even naar me en een paar liepen al weg. Daar hoorde ik het gebrul van de trouwauto en stond klaar om dit moment te vangen. Het voorbij rijden duurde hooguit vier seconden en in die tijd moest het gebeuren. Na die paar seconden moet is als een gek terug rennen naar het huis waar de bruidegom net aankwam en uit de auto stapte. Ik hoopte dat het gelukt was maar kon pas een paar dagen later de foto’s goed bekijken. En ja hoor daar zat een foto bij die ik in mijn hoofd had. De foto is  netjes bijgesneden om de uitsneden te perfectioneren. En door de foto zwart wit te maken zijn de afleidende kleuren weg. Al met al een perfecte foto die uiteindelijk meerdere internationale prijzen wist binnen te slepen.

https://www.storiesbyarv.co/voorbeelden/