ABJ Fotografie
Image default
Dienstverlening

Verpakkingsmachines kopen? Idépack Verpakkingsmachines B.V.

Dit artikel gaat over Idépack Verpakkingsmachines B.V. en welke verpakkingsmachines dit bedrijf zoal te bieden heeft. Afhankelijk van de vorm en de grootte van de producten die in een fabriek worden gemaakt, zullen die voor het transport ervan worden ingepakt. Dat vergemakkelijkt het transporteren ervan, inclusief in- en uitladen, en moet de kans op beschadigingen verkleinen. Dit laatste kan zijn aan het product zelf of dat het product schade aanricht. Onder meer in de voedingsmiddelenindustrie wordt veel verpakt, maar zeker niet uitsluitend daar. Voor maatwerkproducten is het niet eenvoudig om een machine voor de verpakking te ontwerpen en de toepassing daarvan is meestal niet zinvol. Maar voor serieproducten kan een verpakkingsmachine interessant zijn en zeker voor massaproductie. Voor gebruik voor kleine series zal een verpakkingsmachine de nodige flexibiliteit dienen te hebben. Dat geldt minder voor bijvoorbeeld het verpakken van zeer grote aantallen blikjes met drank.

 

Verpakkingsmachines

Idépack Verpakkingsmachines B.V. was vroeger Samson Verpakkingsmachines, wat een onderdeel van de Samson Groep was. Die groep houdt zich al sinds 1912 met name bezig met meet- en regeltechniek. Samson Verpakkingsmachines begon zijn activiteiten in 1998. Het werd Idépack Verpakkingsmachines in 2000 en sinds 2008 is dat gevestigd in Nijkerk. Het bedrijf houdt zich met name bezig met eindverpakkingssystemen. Voorbeelden daarvan zijn palletiseer-, seal- en krimpmachines, pallet- en horizontaalwikkelaars, omsnoerings-, dozenopzet- en sluitmachines. Met andere woorden, ze bieden verpakkingsmachines voor veel toepassingen. Naast de verkoop hebben ze ook een technische dienst die klanten bijstaat. Hun website is idepack.nl. Daar vindt u nog veel meer informatie over het bedrijf en het aanbod.

Horizontaalwikkelaars

Van de in de voorgaande paragraaf genoemde machines lichten we er hier een type uit, de horizontaalwikkelaar. Horizontaal verwijst naar het feit dat producten op horizontale manier met wikkelfolie worden verpakt. Dat wordt vaak gedaan met langwerpige producten. Die producten bewegen zich in horizontale richting door een horizontaalwikkelaar heen en intussen wikkelt die machine in een cirkelbeweging de folie er omheen. Voor het wikkelen van autobanden worden echter ook wel horizontaalwikkelaars gebruikt. De machine komt in twee varianten: semi-automatisch en volautomatisch. De laatstgenoemde variant wordt gebruikt in productielijnen waar een hoge capaciteit vereist is. Voor de uitvoering van de genoemde cirkelbeweging heeft de machine een ring. Die ring komt in diverse diameters, die uiteen kunnen lopen van zo’n 40 cm tot meer dan 2 meter. Om producten geheel in te sluiten, wordt eerst folie in lengterichting om het product gewikkeld. Een horizontaalwikkelaar kan ook als bundelmachine worden gebruikt.

Andere producten

Naast verpakkingsmachines biedt Idépack tevens desinfectie-apparatuur, die werkt met UV licht en zonder gebruik van chemicaliën. En natuurlijk kunt u bij Idépack ook terecht voor verpakkingsmaterialen.

https://www.idepack.nl/