ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Waar je op moet letten bij het kopen van een zelfreinigende kattenbak

Waar je op moet letten bij het kopen van een zelfreinigende kattenbak

Het hebben van een katachtige metgezel kan een geweldige ervaring zijn. Katten zijn echt de beste huisdieren – knuffelig, aanhankelijk, gek en mysterieus. Of het nu grote of kleine rassen zijn, hun capriolen zullen u snel aan het giechelen (of vloeken!) krijgen. Maar hoe geweldig deze pelsdieren ook kunnen zijn, het schoonmaken van de kattenbak is nooit een leuke taak. En de kattenbak onbeheerd achterlaten is ongezond voor uw kat – en voor uzelf.

Gelukkig zijn er nu, in dit tijdperk van technologie, kattenbakken die high-tech oplossingen bieden voor deze onaangename klus. Automatische zelfreinigende kattenbakken detecteren wanneer uw kat ze heeft gebruikt en maken ze voor u schoon – zodat u niet elke dag hoeft te poetsen. Als dit een van uw meest gehate klusjes is, of als u er gewoon niet genoeg tijd voor heeft, kunnen automatische kattenbakken het geld meer dan waard zijn.

Grootte

Twee factoren moeten hier worden overwogen: de grootte van de doos zelf (voetafdruk en hoogte) en de grootte van uw kat. Een grotere kat heeft een grotere bak nodig, vooral als het er een is die afgesloten is, zodat ze zich gemakkelijk kunnen omdraaien. Sommige automatische kattenbakken zijn vrij hoog: Meet uw ruimte om er zeker van te zijn dat de door u gekozen kattenbak past.

Strooisel

Sommige zelfreinigende kattenbakken vereisen een specifiek type klonterende kattenbakvulling, en de meeste (zo niet alle) gebruiken niet de natuurlijke papieren of houtkorrelachtige kattenbakvulling. Als u een kattenbak kiest die een ander soort kattenbakvulling gebruikt dan uw kat gewend is, is het belangrijk dat u uw huisdier de tijd geeft om aan de nieuwe kattenbakvulling te wennen. Meestal helpt het om wat van de oude kattenbakvulling te mengen met de nieuwe, maar zorg ervoor dat de nieuwe bak dit aankan.

Geld-terug-garantie

Zelfreinigende kattenbakken zijn over het algemeen niet goedkoop en als je verkeerd hebt ingeschat hoe goed ze in je huis passen of niet tevreden bent over hoe goed ze werken, is het geruststellend om te weten dat je het artikel kunt terugsturen en er een kunt vinden die beter bij je past.

App-gebaseerde meldingen

Als je liever een app hebt om je te vertellen wanneer je de afvalbak moet legen of wanneer je het strooisel moet bijvullen, kijk dan uit naar die modellen die Wi-Fi connectiviteit hebben – ze zijn over het algemeen duurder dan niet-app modellen, als het budget een overweging is.

Monitoringmogelijkheden

De badkamergewoonten van een huisdier kunnen veel vertellen over zijn staat van welzijn en sommige automatische kattenbakken registreren de bezoeken van elke kat.

Hoe werken zelfreinigende kattenbakken?

Bijna alle zelfreinigende kattenbakken vereisen klonterende kattenbakvulling, hetzij uw favoriete merk of een specifiek type aanbevolen door de fabrikant. Sensoren detecteren wanneer uw kat de zelfreinigende kattenbak heeft gebruikt en wanneer hij weggaat, en een paar minuten later begint de reinigingscyclus. Bij de meeste kattenbakken zeeft een hark door de vuile kattenbakvulling, verzamelt de door de kat achtergelaten klonten en deponeert ze in een bak die vervolgens wordt afgesloten, waardoor de geuren en klonten worden tegengehouden. Zelfreinigende kattenbakken hebben een elektrische motor die het reinigingsmechanisme activeert – ze zijn erg stil, maar niet helemaal geruisloos.