ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Waarom elke startende ondernemer een website moet hebben

Als startende ondernemer is het bijna onmogelijk om de concurrentie aan te gaan met de al gevestigde bedrijven. Maar er is één groot voordeel dat je als startende ondernemer kunt hebben boven de grote jongens, namelijk het hebben van een webshop en/of website. Vandaag de dag zijn er maar weinig bedrijven die nog niet online actief zijn en het hebben van een webshop, website is tegenwoordig dan ook meer een must dan een optie. In deze blog bespreken we waarom elke startende ondernemer een webshop moet hebben en hoe je deze kunt opzetten.

 

Concurrentievoordeel

Het hebben van een website geeft startende ondernemers een groot voordeel ten opzichte van de al gevestigde bedrijven. Door online aanwezig te zijn, blijf je concurreren met de grote jongens en maak je het klanten mogelijk om jouw producten of diensten te vinden en te kopen. Dit kan jouw bedrijf net het voordeel geven ten opzichte van anderen. Bovendien kan een webshop zorgen voor een hogere zichtbaarheid van het merk en het vergroten van de naamsbekendheid.

 

Targeten van consumenten

Een ander voordeel van een webshop is dat je specifieke doelgroepen kunt targeten op basis van interesses, leeftijd, geslacht, etc. Hierdoor kun je speciale aanbiedingen of kortingen aanbieden die alleen gelden voor deze doelgroepen. Door het gebruik van sociale media en andere vormen van digitale marketing kun je ook gemakkelijk jouw merk onder de aandacht brengen van deze consumenten.

 

Domeinregistratie

Voordat je begint met het opzetten van een website/ webshop moet je jouw domeinnaam registreren. Kies hierbij een unieke naam die past bij jouw bedrijf en die gemakkelijk te onthouden is voor de consumenten. Er zijn verschillende bedrijven waarbij je een domeinnaam kunt registreren en het is belangrijk om vooraf de kosten te vergelijken. Dit kan jou helpen om de juiste keuze te maken die het beste past bij jouw budget.

 

Hoe zet je een webshop en/of website op

Het opzetten van een webshop kan vrij eenvoudig zijn als je gebruikmaakt van een e-commerce platform zoals Shopify of WooCommerce. Deze platformen bieden jou een complete set-up aan inclusief een gepersonaliseerde domeinnaam en verschillende templates om de website naar jouw wens aan te passen. Daarnaast kun je op deze platformen gemakkelijk verschillende betaalmethoden integreren en je klantenservice organiseren. Voor het opzetten van websites zijn meer mogelijkheden, zoals o.a. WordPress. 

 

https://oxilion.nl