ABJ Fotografie
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat zijn de voordelen van een wegwerpcamera

Ben jij op zoek naar een simpele camera om foto’s te maken en hoeven deze niet perse van de hoogste kwaliteit zijn? Als je ergens naar toe gaat waar je apparaten niet veilig zijn of als je kinderen foto’s wilt laten maken? De ouderwetse wegwerpcamera is ideaal voor dit soort situaties. Je kunt de camera éénmalig gebruiken en als het rolletje vol is kun je de foto’s laten ontwikkelen en de camera weggooien.

De wegwerpcamera is daarnaast erg licht en dus gemakkelijk mee te nemen en handig als je op vakantie gaat en weinig spullen of weinig zware spullen kunt meenemen en het lieft je telefoon ook thuis laat.

Ook voor kinderen is deze foto camera ideaal. Je hoeft je geen zorgen meer maken als je bij het strand, een meer of een rivier bent en je kind de camera laat vallen. Uiteraard moet je wel opletten om de foto’s te kunnen ontwikkelen maar je beschadigd geen dure apparaten of onderdelen in een camera die kapot kunnen gaan.

Het aantal wegwerpcamera’s wat wordt verkocht is de afgelopen jaren wel sterk afgenomen. Iedereen maakt tegenwoordig foto’s op zijn mobiele telefoon die van perfecte kwaliteit zijn. En een fotograaf of hobby fotograaf gaat dan snel over naar een spiegelreflex camera of een digitale camera voor het maken van prachtige plaatjes op vakantie. Je kunt hier een overzicht vinden met de beste wegwerpcamera.

Hoe werkte een wegwerp camera ook nog maar weer?

Het gebruik is heel erg eenvoudig. Op de camera zit een tandwieltje die je helemaal naar rechts moet draaien tot je niet meer verder kunt. Als je een flits wilt gebruiken zorg je dat dat knopje ook is geactiveerd en anders zet je die aan. Daarna kun je richten en een foto rechtopstaand of plat maken.

Daarna kan je de camera inleveren of opsturen en dan worden de fotos voor je ontwikkelt.