ABJ Fotografie
Image default
Mode en Kleding

Zo kies jij de perfecte bh

Zo kies jij de perfecte bh

Het dragen van een bh door een vrouw, kun je in principe vergelijken met het dragen van een boxer bij mannen. Waar we bij mannen zien dat slecht enkel een paar procent een te kleine onderbroek of boxer draagt, is dit aantal bij vrouwen die een bh dragen die niet op maat is een veelvoud. Bij de vrouwen draagt maar liefst meer dan de helft een bh maat die helemaal niet klopt. Het uitzoeken van een goede bh blijkt dus toch een stuk lastiger dan je aanvankelijk zult denken. Om je een eindje te helpen, hebben we hier een drietal tips die jou helpen met het vinden van de perfecte bh. 

Cupmaat

De juiste cupmaat is natuurlijk ontzettend belangrijk, want zonder cupmaat, wordt het uitkiezen van de juiste bh een flinke uitdaging. Toch zien we te vaak dat vrouwen zich er helemaal niet van bewust zijn wat hun cupmaat nu daadwerkelijk is. Ze hebben altijd dezelfde maat, dus dat zal dan nu ook wel het geval zijn. Een fout die door velen wordt gemaakt. Net als andere lichaamsdelen, kunnen ook onze borsten door bijvoorbeeld zwangerschap in omvang toenemen. Door je cupmaat op te meten, weet je exact naar welke cupmaat jij op zoek moet. Overigens geldt bij een sport bh een andere richtlijn. Kies je bijvoorbeeld voor een star sport bh, dan dien je een maat kleiner aan te houden dan je normaliter draagt.

Pasvorm

Het bepalen van de cupmaat is één, maar ook de pasvorm is een belangrijk onderdeel in de zoektocht naar de perfecte bh. Je kunt je namelijk voorstellen, dat een freya sport bh aan andere eisen zal moeten voldoen, dan wanneer je op zoek gaat naar een ‘vrijetijds’ bh. Afhankelijk van welk type borsten jij hebt, is het belangrijk een bijpassende pasvorm te kiezen. Zo zien we dat er vooral bij grote borsten wordt gekozen voor een full cup bh. Mede doordat er een goede ondersteuning nodig is, is het belangrijk te kiezen voor een stevige bh. Doe je dit niet, dan zal je hier op lange termijn last van krijgen. 

Omvang

Niet alleen zijn zowel de cupmaat als de pasvorm belangrijk bij je zoektocht naar de perfecte bh. Ook de omvang is natuurlijk essentieel. Kies je voor een te kleine omvang, dan zal je bh veel te strak zitten, waardoor hij niet alleen oncomfortabel zit, maar ook goed zichtbaar is dat jij een te strakke bh draagt door je shirtje heen. Een sport bh daarentegen, maar in combinatie met een sport legging rustig een beetje strakker zitten. Door de aanwezigheid van strech, zal het zich prima vormen rondom het lichaam.