ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Zo zet jij stappen om klimaatverandering tegen te gaan

Iedereen kent het wel: wie de wereld wil veranderen, moet bij zichzelf beginnen. Dit lijkt nogal een hopeloze opgave als het gaat om het tegengaan van klimaatverandering. Hoeveel verschil kan een mens nou maken voor de gehele aarde? Toch best veel, op lange termijn! Niet alleen jouw acties dragen direct bij aan de bescherming van de aarde, ook iedereen die jij inspireert kan gaan meehelpen. In deze blogs lees je enkele tips over hoe je met kleine veranderingen het klimaat positief kunt ondersteunen.

Openbaar vervoer
De toiletten zijn niet altijd hoentjesfris, de stoelen kunnen te wensen over laten en de trein stopt bij de meeste mensen niet vlak voor de deur. Toch kun je heel veel verschil maken door vaker de trein te pakken. Treinen zijn veel minder vervuilend voor het milieu dan motorvoertuigen. Momenteel worden er zelfs treinen geproduceerd die voor 99% uit gerecycled materiaal bestaan! Daarnaast heb je in de trein je handen vrij. Zo kun je rustig een boekje lezen of een puzzel maken. Bij de meeste treinstations staan tegenwoordig ook OV fietsen klaar voor de laatste kilometers.  Op die manier kom je heerlijk ontspannen aan op jouw bestemming.

Verpakkingen hergebruiken
Sinds enkele jaren mogen winkeliers geen plastic tasjes meer meegeven zonder extra geld te vragen. Dat is niet voor niets: de plastic productie was en is te groot. Daarom is het handig om verpakkingen voor meerdere doeleinden in te zetten. Schaf stevige verpakkingen aan, bijvoorbeeld bij Blok Packaging, en gebruik deze meerdere keren. Zo kun je al je spulletjes geordend en overzichtelijk bewaren en toch zo min mogelijk nieuw plastic gebruiken. 

Ondersteun wildgroei in je tuin of op je balkon
De natuur is prachtig, hoe fleuriger hoe beter. Door een deel van de natuur in jouw tuin of op je balkon de vrije hand te geven, ondersteun je insecten die afhankelijk zijn van de nectar van bloemen. De kleine insecten zorgen er op hun beurt weer voor dat de balans in de natuur recht blijft. Zo eten ze bijvoorbeeld graag rupsen wat betekent dat wij in de zomer minder last hebben van de processierups. Met een fleurige tuin ondersteun jij de kringloop van het leven in de natuur.

https://blokpackaging.com/