ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Zo zorg jij voor afkoeling in je huis!

Het is heerlijk om na een lange, warme werkdag thuis te komen. Als het goed is, kan je hier namelijk goed tot afkoeling komen, en verder heerlijk uitrusten. Als jouw huis ’s zomers erg warm is, is dit al een stuk lastiger. In deze blog zullen wij jou drie tips geven, die jou kunnen helpen om je huis af te koelen. Lees dus snel verder!

  1. Sluit de ramen en gordijnen

Als jij ervoor wilt zorgen dat je de warme temperaturen die buiten gelden, niet in je huis wilt overnemen, is het verstandig om je ramen en gordijnen volledig te sluiten. Hierdoor komt er geen zonlicht binnen in jouw huis, en houd je de warmte volledig buiten. Zodra het ’s avonds begint af te koelen, is het slim om juist alles open te gooien. Het is namelijk fijn om het wel even te laten tochten in je huis. Wij raden ook aan om ’s nachts met de ramen open te slapen, zodat het bij jou kan afkoelen. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk om op tijd op te staan, zodat je ook op tijd de ramen weer kan sluiten.

  1. Bedek je platte dak

Als jij op je huis een plat dak hebt, kan dat voor veel extra warmte zorgen. Deze daken zijn namelijk minder goed geïsoleerd. Als jij ervoor zorgt dat je je platte dak bedekt met bijvoorbeeld planten, zorg je al voor een betere isolatie. Dit is wel een extra vorm van onderhoud, maar het heeft uiteindelijk mooie resultaten. Je huis zal er van bovenaf ook nog een stuk leuker uit zien! Planten op het dak kan je ook goed combineren met zonnepanelen. Hierdoor verdien je ook nog wat aan de hitte in huis. 

  1. Plaats ventilators

Het is mogelijk dat jij nog steeds last hebt van warmte in huis, terwijl je deze twee tips allebei al uitvoert. Het is dan nooit een gek idee om een vloerventilator aan te schaffen. Deze ventilators kunnen gemakkelijk een ruimte verkoelen, doordat zij warme lucht in de ruimte omzetten in koude lucht. Je kan ervoor kiezen om een natte lap voor de ventilator te hangen, om nog een extra koelte te creëren. Wil jij een vloerventilator kopen? Neem dan eens een kijkje op de website van MaxTotaal. Zij hebben een ruim aanbod van verschillende vloerventilators, dus de perfecte voor jou zit er gegarandeerd tussen! 

 

https://www.maxtotaal.nl/