ABJ Fotografie
Image default
Eten en drinken

Atomic buffalo turds maken

Atomic Buffalo Turds 

Een heerlijke partysnack met pit, de atomic buffalo turds. De vrije vertaling in het Nederlands van deze naam is helaas minder smaakvol, maar het gerecht zelf zeker niet. Door de combinatie van kaas, spek en een pepertje creëer je een heerlijke snack die bijna iedereen wel lust. Mocht iemand niet van pittig houden, kun je altijd nog kiezen voor een stuk paprika in plaats van een jalapeno peper. Houd hiermee dan ook rekening met de dry rub die erop gaat want deze kan ook nog wel eens aan de pittige kant zijn. Tijdens de bereiding van dit heerlijke gerecht zijn er wel een aantal aandachtspunten. Zo kleuren de atomic buffalo turds vrij snel dus zorg ervoor dat je barbecue niet te heet is. Bereid de BBQ voor op maximaal 140 graden op indirect grillen. Snij de jalapeños/snoeppaprika verticaal doormidden en verwijder de zaadjes. Als je totaal geen pittig eten lust, is een snoeppaprika een uitstekend alternatief. De verhoudingen kunnen dan wel verschillen. Vul de helften van de jalapeños met de roomkaas. Snij de cheddar en leg op elke helft een plak kaas. Wikkel vervolgens een plak gerookt ontbijtspek om elke helft en zet deze vast met een cocktailprikker. Bestrooi elke ATB vervolgens met de gekozen rub. Strooi vervolgens de rookhout snippers over de houtskool. Leg de Atomic Buffalo Turds op het indirecte gedeelte en wacht ongeveer een half uur totdat de jalapeños gaar zijn en het spek krokant is. Heerlijk als borrelsnack of onderdeel van een gerecht. Gemakkelijk om te maken ware verrassing op tafel!

https://goedkoop-rookhout.nl/