ABJ Fotografie
Image default
Dienstverlening

De veelzijdige animatie video

Een animatie video is een heel veelzijdige term. Animatie werd vroeger nogal eens als een synoniem gebruikt voor tekenfilm, zoals je die kende van Disney. Maar sinds de opkomst van moderne technieken en smartphones komt er lang niet altijd een camera met kleurpotloden bij kijken. Van stop motion tot hoogstaande computertechnologie, er zijn tegenwoordig eindeloos veel mogelijkheden om met deze filmsoort te werken. Iedere film die niet met acteurs van vlees en bloed werkt kan je onder deze noemer scharen. Of je dus met camera en potloden of met computer en klei wil werken, het kan allemaal.

Wat heb je nodig voor een animatie video?

Omdat je met een animatie allerlei kanten op kan, zijn de mogelijkheden van een animatie video zo goed als oneindig. Denk daarbij wel dat er misschien meerdere professionals en apparatuur komen kijken dan je in eerste instantie denkt. Je zal een stemacteur niet snel vergeten als je begeleidende tekst in je film wil laten terugkomen. Maar als je het een beetje leuk wil maken, zal er ook muziek op de achtergrond moeten komen. Dan moet je een componist inhuren of op zijn minst iemand die een passend stockmuziekje vindt. Zo zijn er nog veel meer punten om op te letten.

Waarvoor is een animatie video geschikt?

Animatie wordt vanwege cartoons snel aan kinderen gekoppeld. Maar een animatie video kan veel breder worden ingezet. Denk aan bijvoorbeeld korte instructiefilmpjes waar het fijn is als er visuele uitleg bij kan worden gegeven. Dan zijn tekeningen of een andere techniek vaak makkelijker en effectiever te gebruiken dan een acteur die alleen tekst opleest of iets uit moet beelden. Ook op het moment dat je aan je publiek vraagt hun fantasie te gebruiken, is deze manier van werken geschikt. Eenhoorns komen nu eenmaal een stuk geloofwaardiger over als ze in een setting voorkomen die als vanzelf al wat minder realistisch overkomt.