ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Een afzuigkap repareren in een paar eenvoudige stappen

De afzuigkap is belangrijker dan dat je misschien zou denken. Met een druk op de knop worden al de geuren en rookwalmen uit de keuken weggezogen. Het is daarom wel zo fijn om een goedwerkende afzuigkap te hebben. Zeker als je erom bekend staat om zo nu en dan iets aan te laten branden. Maar wat doe je als een afzuigkap kapot is of niet meer goed functioneert? In dit artikel helpen we je op weg.

Kapotte onderdelen vervangen
Een niet goed werkende afzuigkap betekent lang niet altijd dat je de afzuigkap in zijn geheel moet worden vervangen. Vaak gaat het slechts om één onderdeel dat aan vervanging toe is. Gelukkig kan je de meeste onderdelen van een afzuigkap helemaal zelf vervangen.  Denk aan een schakelaar, lamp of ventiel. Deze afzuigkap onderdelen koop je snel en eenvoudig op Fixpart.nl. Ben je zelf niet zo handig? Dan is er vast wel een familielid of vriend die je om hulp kunt vragen. Als je een onderdeel van je afzuigkap gaat vervangen, doe je er goed aan om eerst even de stroom van het stopcontact te halen of de stekker uit het stopcontact te trekken. 

Maakt jouw afzuigkap een opvallend hard zuigend geluid? Een veelvoorkomend probleem is een slecht functioneerde luchtafvoer. Dit kan erg vervelend zijn, want zo ben je nog niet van die nare geurtjes en rookwalmen af! Een slecht werkende luchtafvoer kan meerdere problemen hebben, zoals bijvoorbeeld een loszittende buis of versleten koolstoffilter. Soms kan het al helpen om het filter even schoon te maken.

Afzuigkap werkt niet meer

Helaas komt het ook voor dat een afzuigkap het helemaal niet meer doet. Grote kans dat de motor er dan plots mee opgehouden is. Je kunt de motor van een afzuigkap vervangen, maar let goed op de kosten. In sommige gevallen is het namelijk voordeliger om een gehele nieuwe afzuigkap te kopen. 

 

https://fixpart.nl/nl