ABJ Fotografie
Image default
Mode en Kleding

Goede merken voor beginnende ruiters

Wanneer je net begint met paardrijden kom je er al snel achter dat je een goede rijoutfit nodig hebt. Maar waar kies je dan voor? Er zijn zoveel merken op de markt en je hebt behoorlijk wat verschillende items nodig. Dus begin bij de spullen die je absoluut nodig hebt voordat je kunt gaan rijden.

Een goede cap van KEP Italia of Samshield

Veiligheid voorop. Dat betekent dat je een goede cap nodig hebt. In de meeste gevallen is dit zelfs verplicht. Zeker bij lange ritten of wedstrijden heb je de cap langere tijd op en dan is het belangrijk dat deze niet alleen veilig maar ook comfortabel is. Een Samshield cap of een cap van KEP Italia is dan een goede keuze. Deze helmen zijn licht en luchtig, zonder op veiligheid in te leveren. En ze zien er ook nog eens prachtig uit!

Een mooi passende rijbroek

Ook een goede rijbroek is onmisbaar. Een goed passende broek voorkomt schuren wanneer je in het zadel heen en weer beweegt. Vestrum heeft een prachtige collectie die regelmatig wisselt en aangevuld wordt. Ga altijd langs bij een winkel om je broek te passen want het komt vaak aan op centimeterwerk.

Goede laarzen van soepel leer

Laarzen moeten ook goed passen om dezelfde reden als je rijbroek, om schuren te voorkomen. Daarnaast sta je ook bij de verzorging van je paard veel op je benen en dan is het belangrijk dat je laarzen niet te wijd of te krap zitten. Veel merken bieden de mogelijkheid om laarzen op maat te laten maken. Informeer hiernaar bij de ruitersportwinkel waar je een paar mooie laarzen hebt gezien.

Vergeet je paard niet!

Niet alleen voor jezelf maar ook voor je paard is een goede uitrusting belangrijk. Een zadeldekje van Eskadron is een goed begin. Je kunt dit aanvullen met een halster of bandages van PS of Sweden. Deze merken hebben zich bewezen in het maken van goed passende items van kwaliteitsmaterialen die stevigheid en comfort bieden.