ABJ Fotografie
Image default
Fotografie

Tips voor de aanschaf van een printer

Alles gebeurt steeds meer digitaal, maar toch blijven veel mensen regelmatig gebruik maken van printers. Om foto’s af te drukken bijvoorbeeld, of om een rapport goed door te kunnen lezen. Een printer is dus zowel op kantoor als thuis een handig apparaat dat nog vaak gebruik wordt. Er zijn dan ook heel veel verschillende soorten, maten en merken printers te koop. In dit artikel geven we je wat tips, zodat jij makkelijk de juiste printer uitkiest. 

Kleur of zwart-wit? 

Het is natuurlijk belangrijk om eerst na te denken waarvoor je de printer precies wilt gebruiken. Als dit is om foto’s af te drukken, is het een goede keuze om een kleurenprinter aan te schaffen. Wanneer je de printer op kantoor bijvoorbeeld alleen gebruikt om artikelen te printen of notulen uit te draaien, dan heb je genoeg aan een zwart-wit printer. De zwart-wit A4 all-in-one van Refurbished Printer kunnen dan een goede keuze zijn. Deze printers zijn refurbished, wat inhoudt dat ze al gebruikt zijn en een tweede leven krijgen. Deze printers worden gecontroleerd en eventueel gerepareerd zodat ze zo goed als nieuw verkocht worden. 

Soort printer

Er zijn verschillende soorten printers. Inkjetprinters, ook wel fotoprinters genoemd, maken de mooiste afdrukken. Inkjetprinters gebruiken cartridges om inkt direct op papier te spuiten. Dit maakt inkjetprinters wel duur in gebruik. Een andere optie is een laserprinter. Deze printers beschikken over lasertechnologie en staan bekend om de hoge afdruksnelheid. Ze maken gebruik van toners, die niet uitdrogen of verstoppen. De laserprinters zijn snel en relatief goedkoop in gebruik, waardoor deze printers ideaal zijn voor op kantoor. Wanneer je niet alleen wilt printen met je printer, maar ook wilt kopiëren, scannen of zelfs faxen, kun je beter gaan voor een all-in-one printer. Dit is een goede totaaloplossing. 

Printer met wifi

Wanneer je vanaf meerdere apparaten zoals bijvoorbeeld je laptop, telefoon en tablet wilt kunnen printen, is het een goede keuze om een printer met wifi uit te kiezen. Met een printer die beschikt over wifi-aansluiting heb je geen kabels nodig om te printen. Dit maakt het printen veel gemakkelijker en zorgt ervoor dat je bureau er veel meer geordend uit ziet. 

Printer bestellen

Ben jij op zoek naar een nieuwe printer voor thuis of op kantoor? Neem dan eens een kijkje bij Refurbished Printer, zij verkopen veel verschillende soorten printers voor een goede prijs.