ABJ Fotografie
Image default
Fotografie

Het belang van veel lichtinval

We hebben allemaal wel eens gehoord van een winterdipje. Over het algemeen voelen mensen zich in de winter minder goed dan in de lente en zomer. Een van de redenen die dat veroorzaakt, is het minder zien van daglicht. Je hebt het misschien niet door, maar het binnenkrijgen van voldoende daglicht doet veel voor je gemoedstoestand. Je voelt je beter en energieker en je bent meer productief. Hoe zorg je voor voldoende daglicht in huis?

Grote ramen

De manier om daglicht binnen te krijgen, is door grote ramen in je woning te hebben. Kies bijvoorbeeld voor een grote pui over de breedte van je woonkamer. Zo valt er meer licht naar binnen en heb je dus toegang tot meer daglicht in huis. Ook is het belangrijk om dat lichtinval zo min mogelijk te blokkeren. Het beste kan je daarom kiezen voor lichte gordijnen, die veel daglicht doorlaten. Ook moet je zo min mogelijk voor het raam neerzetten, om zo optimaal licht naar binnen te krijgen. Het is bewezen dat je tot 15% meer productief bent als er voldoende licht naar binnen valt. Het is dus niet alleen goed voor je gemoedstoestand, het is ook nog eens goed voor je productiviteit.

Geen blokkades

Zoals hierboven ook al beschreven staat, is het belangrijk dat er genoeg licht naar binnen kan vallen, maar ook dat het licht niet vervolgens geblokkeerd wordt. Alles wat voor ramen en deuren wordt geplaatst, is een blokkade. De deur zelf kan ook een blokkade zijn. Wanneer je kiest voor dichte deuren die geen raam hebben, wordt er veel licht tegengehouden. De oplossing daarvoor is het plaatsen van deuren met ramen. Een moderne uitvoering van een deur met ramen is het plaatsen van een zwarte stalen deur. Zo kan het licht meerdere ruimtes doorkruisen en wordt het niet tegengehouden door een massieve deur. Daarnaast staat een zwarte stalen deur ook nog eens mooi in elk interieur en je huis doet meteen erg modern aan.