ABJ Fotografie
Image default
Fotografie

RF Lens

Een groot deel van het succes van de nieuwe lijn van systeemcamera’s uit de Canon EOS R-serie is te danken aan de nieuw ontwikkelde RF lenzen. Die hebben een nieuwe vatting, met als meest bijzondere eigenschap dat de lens heel dicht is geplaatst op de sensor van de camera. De camera kon daardoor een stuk kleiner worden. Een voordeel waar veel fotografen erg blij mee zijn is, dat de camera’s daardoor ook uitstekend bruikbaar zijn in omstandigheden met weinig licht. Maar er zijn veel meer redenen waarom fotografen zo enthousiast zijn over deze nieuwe lenzen.

 

Beeldstabilisatie

Dat je met deze RF lens bij heel weinig licht foto’s kunt maken wordt versterkt door een uitstekende beeldstabilisatie in combinatie met de autofocus. Die zorgt ervoor, met name als je werkt met lange sluitertijden, dat het beeld haarscherp blijft. Alle trillingen van de camera worden door de beeldstabilisatie gecompenseerd. Wie geen gebruik wil maken van de autofocus heeft uitgebreide mogelijkheden om handmatig te focussen op het onderwerp.

 

Robuust ontwerp

Water, stof, schokken en andere soorten van ruw gebruik hebben weinig effect op de nieuwe RF lens. Die is gemaakt van solide materialen, die niet snel beschadigd raken. De lens is geseald met waterdichte materialen, zodat je hem zonder bezwaar in de stromende regen kunt gebruiken. Het glas is beschermd met een coating die voorkomt dat stof en vuil krassen veroorzaken. Door de RF vatting is het ook in moeilijke omstandigheden mogelijk om snel van lens te wisselen. Je hebt dus echt een product in handen dat bedoeld is voor dagelijks gebruik, en dat je niet snel in de steek zal laten.

 

RF lens voor allerlei toepassingen

Canon heeft inmiddels een tiental soorten RF lens voor allerlei toepassingen op de markt gebracht. Elke fotograaf zal daar een lens van zijn keus bij kunnen vinden. Tot de beste RF lenzen worden de volgende typen gerekend: de 24-70mm f/2.8L USM, 24-240mm f/4,6 IS USM, 28-70mm f/2.0L USM en de 24-105mm f/4.0L. Je moet er rekening mee houden dat deze lenzen niet bijzonder goedkoop zijn. De prijzen beginnen bij € 1.000 en kunnen oplopen tot boven de € 3.000. Maar dan heb je ook echt een kwaliteitsproduct in huis.

 

https://www.gearbooker.com/nl/p/canon-rf-lenzen