ABJ Fotografie
Image default
Fotografie

Hoe een leuke foto van je espresso maken

Het kan moeilijk zijn, vooral in het begin van je fotografiecarrière om te weten hoe je een leuke foto van je espresso kunt maken. Vooral als je niet in of in de buurt van een espresso-bar woont. Ik weet wat er is, ik woonde vroeger in de Pacific Northwest en zou een uur drijven of zo naar de dichtstbijzijnde espresso-winkel. Ik kan het me even veroorloven om dat geld te besteden aan koffie! In die tijd was er niet veel van een fotografen, dus alle shooters van de VS moesten je eigen fotografen zijn en onze eigen foto’s maken.

Dit kan een probleem zijn, vooral als je geen lokale espresso barista bent en geen toegang hebt tot de juiste . Het is niet altijd gemakkelijk om te weten hoe dit te benaderen, maar het is iets dat je uiteindelijk moet leren. Ik heb bijvoorbeeld ooit een shoot gemaakt met een klant die in New York City woont. Ze woont ongeveer een uur van Seattle. We hebben verschillende opnames verzonden, waarvan een een slechte foto was.

De Barista vertelde me dat het waarschijnlijk tijd was om de hoek te veranderen en de foto vanuit haar perspectief te nemen. Het was teleurstellend, maar ik kreeg tenminste een nieuwe foto. Dit werd uiteindelijk de enige keer dat we het meningen hebben uitgewisseld over hoe de foto te benaderen. Het is belangrijk om duidelijk te communiceren met uw klanten. Dit was een belangrijke foto omdat het zou worden vermoord om de barista de espresso te laten zien.

Ik wist dat ik de foto niet van mijn perspectief wilde nemen omdat ik dacht dat dat het te gemakkelijk zou maken om de espressomachine te herkennen. Ik wilde ook niet het schot om ook te lang te zijn. Het kostte haar een paar seconden om haar espresso te maken, dus ik wilde niet voor een lange tijd doorgaan. Wat ik wel wilde, was een leuke lange opname van de barista die de espresso maakte. Bovendien gaf de kortere camera een schone afbeelding.

Het nemen van je koffiezetapparaat is een geweldige manier om een buitenlandschap te vangen. De meeste koffiemakers hebben kleine clips waarmee u een lange lens op uw camera kunt bevestigen en een foto kunt maken. Als u een normaal punt gebruikt en camera maakt, kunt u de opname niet samenstellen om een groot landschap te tonen, maar veel mensen gebruiken deze clips om een mooi beeld te geven.

Maak foto’s van het espresso-brouwerijproces. Nogmaals, het koffiezetapparaat zal hier het grootste deel van het werk doen. Je moet je gewoon concentreren op de espresso terwijl de machine de rest doet. Zorg ervoor dat je het volume hoog genoeg maakt dat je de kleur van de espresso niet verdrinkt. Sommige mensen raden aan om hiervoor een koffiepad-maker te gebruiken, omdat de pods een beetje meer smaak hebben dan de standaard koffiekopjes. 

Zodra de Barista alle bonen heeft ingevoerd, is het tijd om de timer in te stellen. Terwijl de Barista weg is, laat je je digitale camera klaar om een foto te maken. Schakel de timer in en stel een doel in van hoeveel tijd u wilt dat de barista de koffie doorbrengt. Als u voor de tijd wordt ingedrukt, maak u geen zorgen. Er zijn tal van andere activiteiten die u kunt doen terwijl de Barista weg is. 

Een foto maken van het proces is één ding. Het is de gedachte die telt. Wanneer de barista is gedaan, en de koffie is gemaakt, is het tijd om van het schot te genieten. Als je echt indruk maakt op mensen, probeer dan een klein geschenk te maken voor de barista met een doos koffie, creamers en zelfs een koffiemolen. Dan wanneer je uit gaat voor koffie met dat cadeau in de sleep, zal iedereen weten dat je je koffiezetapparaat bij je maakte.