ABJ Fotografie
Image default
Internet

Hoe wordt je een professionele gamer?

Wanneer je goed in gamen bent dan kun je ervoor kiezen om je hobby om te zetten in je werk en te beginnen als professionele gamer. Veel mensen denken niet aan deze switch omdat er gedacht wordt dat er weinig geld in te verdienen valt. Maar hoe wordt je een professionele gamer?

Wat is een professionele gamer

Wat wordt er eigenlijk bedoeld met de term professionele gamer? In essentie is een professionele gamers een fulltime competitieve speler die geld verdiend door het spelen van video spellen. Veel pro gamers worden gerecruit in een team. Dat wil zeggen dat ze voor een team spelen op toernooien om prijzengeld te winnen. Het prijzengeld dat de winnen valt is vaak heel erg hoog. Maar je hoeft niet per se te winnen om veel geld te kunnen verdienen. Denk maar eens aan sponsoren. Vaak worden deze teams flink gesponsord door allerlei verschillende bedrijven. Een gedeelte van dit geld gaat naar de pro gamers.

Streaming

Wanneer er niet actief wordt deelgenomen aan toernooien dan kan er altijd gekozen worden om te streamen. Met streamen maak je een internetuitzending op het internet waarin jij het spel speelt. Mensen kunnen dit dan bekijken. Hier valt ook veel geld in te verdienen. Via subscribers van je stream kun je geld verdienen. Het kost ongeveer 5 euro per maand om op een stream te abonneren. Hier kan veel geld mee verdiend worden. Wanneer je populair wordt op een stream kanaal dan kun je ook geld verdienen door producten aan te prijzen of je eigen merchandise te verkopen. Het is dan handig om je eigen website te hebben om zo professioneel over te komen. Wanneer je dit niet zelf kunt dan kun je er altijd voor kiezen om je website te laten maken in WordPress.

https://www.jkc-media.nl/wordpress-website-laten-maken/