ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Metalen voorwerpen opsporen? Gebruik een metaaldetector!

Wilt u voorwerpen van metaal opsporen of bent u benieuwd wat er onder de grond ligt? Maak dan gebruik van een metaaldetector! Hierdoor kunt u eenvoudig uitzoeken of er iets van metaal onder de grond ligt, zonder hiervoor te moeten graven. Alles over de metaaldetector leest u in deze blog!

 

Hoe werkt een metaaldetector?

Een metaaldetector creëert een elektromagnetisch veld van wel 1,5 meter diep in de grond. De detector bestaat uit een zender en ontvanger. De zender creëert het elektromagnetisch veld en de ontvanger meet of er verandering in het veld optreedt. Wanneer er verandering is in het veld, geeft de metaaldetector een seintje of verschijnt er iets op het scherm. Op dat moment weet u dat er metaal in de grond zit!

 

Hoe weet ik wat voor metaal in de grond zit?

Het is weleens voorgekomen dat er bijzondere of waardevolle ontdekkingen zijn gedaan met behulp van een metaaldetector. Jammer genoeg is het metaal dat doorgaans gevonden wordt niet erg waardevol. Om te weten wat voor metaal u gevonden heeft, geeft de metaaldetector verschillende signalen. Deze signalen hebben verschillende geleidingswaarden. Er zijn laag geleidende, midden geleidende en hoog geleidende metaalsoorten. Het is dus belangrijk dat iemand die graag in de weer is met een metaaldetector deze geleidingswaarden kent!

 

Verschillende geleidingswaarden

IJzer is een metaalsoort die laag geleidend is. Wanneer de metaaldetector dit aangeeft is de kans dus klein dat u iets waardevols gevonden heeft. Blik hoort namelijk ook onder ijzersoorten en is meestal hetgeen dat gevonden wordt. Onder de midden geleidende metaalsoorten vallen nikkel, lood, goud, brons en aluminium. Deze signalen zijn dus al interessanter om te krijgen bij de zoektocht met een metaaldetector. Wanneer uw metaaldetector een hoog geleidende metaalsoort gevonden heeft, ligt er zilver of koper onder grond. Let dus goed op de signalen die de metaaldetector afgeeft!

 

Visser & Visser

Een metaaldetector kopen doet u bij Visser & Visser! Bij Visser & Visser kunt u terecht voor verschillende soorten gereedschap. Heeft u vragen of opmerkingen? Het team van Visser & Visser staat voor u klaar om u verder te helpen!

https://www.visserenvisser.nl/