ABJ Fotografie
Image default
Dienstverlening

Tips voor een perfecte fotoshoot

Als je even in je omgeving navraag doet, zul je al snel merken dat veel mensen er niet dol op zijn om foto’s van zichzelf te laten nemen. Het voelt onwennig en het lijkt alsof geen enkele foto een mooi resultaat oplevert. Toch zijn professionele portretfoto’s een absolute must die een grote meerwaarde betekenen. Gelukkig biedt een professionele fotoshoot bij een ervaren portretfotograaf verrassende foto’s op, zelfs van mensen die er prat op gaan niet fotogeniek te zijn. Eens die drempel overwonnen, blijkt dat het allemaal niet eens zo erg is en dat de zorgen, twijfels en onzekerheden volkomen onnodig waren.

Waarom zijn professionele portretfoto’s zo belangrijk?

Professionele portretfoto’s zorgen ervoor dat mensen die je boodschap te lezen of te zien krijgen op bijvoorbeeld LinkedIn of een ander platform, zich een beeld kunnen vormen van de persoon achter de post. Dit maakt je makkelijker benaderbaar en aanspreekbaar. Op je privé social media kanalen kun je foto’s naar eigen wens plaatsen, op een professioneel en zakelijk platform zal dit je professionele voorkomen niet ten goede komen. Hier kies je er maar beter voor om een fotoshoot in te plannen die je net die foto’s oplevert die als visitekaartje kunnen dienen voor wie je bent en waar je voor staat. Je hebt maar één kans om een eerste indruk te komen en dit stelling gaat ook hier zeker op. 

Enkele handige tips voor een geslaagde fotoshoot

Zorg voor een ontspannen sfeer

Het is volkomen normaal dat je bij het vooruitzicht van een fotoshoot zenuwen en stress ervaart. Toch mag dit niet te zien zijn op je foto’s. Maak jij een ontspannen en relaxte indruk, dan zullen de mensen die je foto te zien krijgen dit ook zo ervaren. Een professionele fotograaf zal je voor de aanvang van de fotoshoot graag tips en adviezen geven en zal zorgen dat de sfeer op locatie ontspannen en rustig is. Maak je dus niet eindeloos druk over die fotoshoot en probeer er zelfs van te genieten. Het gaat eens zo makkelijk dan en je zult versteld staan van het resultaat.

Kies de geschikte outfit

Met je portretfoto wil je op professioneel vlak een goede indruk maken en je outfit heeft daar wel degelijk invloed op. Het spreekt voor zich dat veel in de keuze hiervan zal afhangen van het profiel van je doelgroep. In sommige sectoren kan een casual outfit best goed werken, in andere dan net weer niet. Je kleding mag bovendien in geen geval de aandacht van jou afleiden. Het is nog steeds de bedoeling dat mensen zich later jou herinneren en niet enkel welke outfit je droeg. Ook hier weer zal overleg met je fotograaf tijdens de fotoshoot je tal van praktische en doeltreffende tips en adviezen opleveren.

Kies een geschikte locatie

We zijn gelukkig de tijd voorbij dat een portretfoto voor een egale witte wand genomen werd. Er mag best omgeving te zien zijn, als die tenminste relevant is en passend bij je boodschap. Een portretfoto in een vergaderzaal, in een werkruimte van het bedrijf of zelfs in openlucht, het kan allemaal. Je fotograaf helpt je graag bij het kiezen van een locatie die helemaal aansluit bij wie je bent, waar je voor staat en wat je wil uitdragen.