ABJ Fotografie
Image default
Verbouwen

Welke soorten vloeren zijn er en welke kun je het beste kiezen?

Tussen de charme van parket, de warmte van het tapijt en het praktische karakter van de PVC-vloerbedekking is het niet altijd even gemakkelijk om de vloer te kiezen. Het is belangrijk om de behoeften te definiëren, omdat elke coating zijn eigen kenmerken heeft. Afhankelijk van het type kamer of uw budget, zullen onderstaande praktijken u helpen de juiste keuze te maken. Tegenwoordig heb je ook veel websites waar je veel vloeren kunt bekijken, bijvoorbeeld VloerenBaas.nl waar je een groot aanbod aan vloeren kunt vinden.

Bekijk voor jezelf welke vloer het beste in jou huis past

Stel jezelf deze vragen voordat je aan het werk gaat:

  • Geeft u de voorkeur aan comfort of aan esthetiek?
  • Welke tijd zou u besteden aan het onderhoud van uw vloer?
  • Wat zijn uw gewoontes?

Sigaretten en huisdieren mengen zich niet goed met het tapijt, bijvoorbeeld, als de kamer nat is of waarschijnlijk door voedsel wordt bevlekt, kunt u beter een tegel- of laminaatvloer kiezen. U kunt geen zwevende vloer installeren als u een verwarmingsvloer hebt, omdat hun principes tegenstrijdig zijn.

De kwestie van het budget is ook erg belangrijk. Het bereik is aanzienlijk prijs voor verschillende soorten vloeren kan een beetje je kunt gemakkelijk veroorloven of kan veel hoger niet gemakkelijk te veroorloven. Sommigen kunnen zich afvragen, anderen vereisen een professionele interventie. Vergeet niet om dit criterium in overweging te nemen bij uw keuze.

Welke verschillende soorten vloeren zijn er nou allemaal?

Je hebt tegenwoordig veel verschillende vloeren waaruit je kunt kiezen, we gaan ze hieronder met je bespreken:

Houten vloeren

Edel en charmant, parket geeft karakter aan een interieur. De hardhouten vloeren zijn duur, maar er is een echte investering in tijd. Als uw budget krap is, kunt u kiezen voor een laminaatvloer of composiethoutnabootsing. Een alternatieve optie is om het laminaat, dat bestaat uit in elkaar passende lamellen, in elkaar te zetten.

Het laat ook toe om een isolerende onderlaag aan te brengen. Parket spreekt heel goed, hoewel we, in tegenstelling tot linoleum, een vleugje olie-elleboog voor het regelmatig harsen moeten toevoegen om haar gezondheid en glans te verzekeren. De aanklager brengt een vleugje warmte in de kamers als in de onderdelenbenodigdheden.

PVC vloeren

Het is een niet-flexibele plastic replica van grond die aanzienlijk is gemoderniseerd en behandeld als vlek- en krasbestendig. PVC-vloeren combineren vele voordelen: lage kosten, eenvoudig te onderhouden en schoon te maken, met vele redenen.

Ondanks de over het algemeen lage kosten is het verstandig om te investeren in een kunststof bodemkwaliteit. Bovendien zal het dik zijn, de betere akoestische en thermische isolatie.

Dit is de ideale coating voor de meest misbruikt als kinderkamer, entree, keuken, etc…

Tapijt laten leggen

Tapijt houdt 10% meer warmte vast dan andere soorten vloeren. Het houdt echter het stof tussen de vezels en moet worden vermeden als sommige leden van uw familie last hebben van allergieën. Tapijt zorgt voor een goede thermische en akoestische isolatie.

Een wollen tapijt is sterker en comfortabeler, maar minder gemakkelijk te onderhouden. Synthetisch tapijt is minder gevoelig voor verpletterende meubelpoten en minder allergeen. Het is echter redelijk om tapijt te vermijden in ruimtes zoals de woonkamer, waar de doorgang van mensen schoenen, sigaretten of voedsel veel kan voorkomen.

Tegels laten neerleggen

De tegel is een makkelijke vloerbedekking. Hij kan eenvoudig worden gereinigd en grondig worden gedesinfecteerd met schoonmaakmiddel, wat zeer belangrijk is in ruimtes waar een perfecte hygiëne noodzakelijk is, zoals de keuken, de badkamer of het toilet. De anti-aanbak tegel kan net zo rustig worden uitgeprobeerd als snel worden gereinigd. De natuurlijke isolerende eigenschappen en de brandbare bescherming tegen de verspreiding van vuur maken het gebruik ervan redelijker.

Waar moet een vloer minimaal aan voldoen?

Om verkocht te worden, moet elke vloer voldoen aan een aantal normen zoals brand- en hittebestendigheid, onder houdbaarheid, kosten, vermogen om zware huishoudelijke producten te dragen, enz. U kunt ook de mate van gladheid van de vloer te weten komen, wat u veel misplaatste stunts kan besparen.

Denk aan de verhoudingen. Te grote platen in een krappe ruimte, zoals bladen van fijne houten vloeren in een grote ruimte zullen niet esthetisch zijn.

https://vloerenbaas.nl/pvc-vloeren/