ABJ Fotografie
Image default
Fotografie

3 belangrijke portretfotografie tips voor portretfotografen

Sommige mensen worden als fotogeniek en sommigen niet. Hoe komt dit? Wat kan een fotograaf in Arnhem doen om iedereen fotogeniek te maken in een portret? Dit vraagstuk gaan we is haarfijn uitzoeken. Hier een aantal tips om je portretfotografie uit Arnhem naar een hoger niveau te tillen! Mede mogelijk gemaakt door Joppe Fotografie.

Tip 1: Alles draait om de ogen
De ogen worden ook wel eens de ramen van de ziel genoemd. Hier is waar de emotie naar voren komt. Wanneer je een portret maakt zijn de ogen degene die spreken en vol met emotie zijn. Zijn de ogen onscherp? Dan is alles verpest. Focus dus altijd op de ogen.

Tip 2: Wees bewust van de omgeving
Wanneer de fotoshoot begint, moet je een goeie aanpak hebben voor het portret. De setting bepaalt een hoop. De achtergrond is hierbij heel belangrijk. Fotografeer je in een fotostudio, maak gebruik van de traditionele achtergrond en licht. Dat is simpel. De echte uitdaging is in het buiten fotograferen.

Wanneer je naar buiten gaat, houd rekening met het tijdstip en de richting van de zon. Vroeg in de ochtend en laat in de middag zijn vaak de beste tijden voor het natuurlijke licht portret. Zeker in Arnhem. Bewolking kan zorgen voor zachte schaduwen en de mogelijkheid om de hele dag door te fotograferen. Zorg dat de de persoon altijd tegen de zon inkijkt wanner je in de zon gaat fotograferen.

Tip 3: Stel de persoon gerust
Je probeert iemand zo natuurlijk mogelijk te fotograferen. Door een goede cameralens is elke emotie te zien. Dit betekent dat elke emotie wordt versterkt. Probeer dan ook zoveel mogelijk de persoon gerust te stellen. Het recept voor een portretfoto is meer dan alleen een camera. Probeer dan ook een leuk gesprek aan te gaan en interesse te tonen in de ander. Laat hem/haar praten over haar passie om dit naar boven te brengen. Kijk ook of er al portretten zijn van de persoon, zodat je hier naar kan vragen om te zoeken naar verbeteringen. Kom erachter wat de persoon het mooist van zichzelf vindt, of kom achter de favoriete hoek om te fotograferen.

Hopelijk heb je wat aan deze drie essentiële portretfotografie tips. Wil je een professionele portretfotograaf in Arnhem inhuren? Dan raden we van harte aan.