ABJ Fotografie
Image default
Onderwijs

6 creatieve workshops voor kinderen waar je niet snel aan denkt

Op zoek naar creatieve lessen?

Of je nou lesgeeft in groep één of in groep acht, als leerkracht ben je eigenlijk altijd op zoek naar creatieve lessen voor het basisonderwijs. Met lesweek na lesweek om te vullen, valt het namelijk niet altijd mee om zelf nog iets compleet nieuws te verzinnen. Wij inspireren je graag met 6 creatieve workshops met kinderen waar je zelf misschien niet meteen aan denkt!

#1: Wiggle bots

Een zelfgemaakt robotje van restafval en een klein batterijtje? Het is helemaal niet moeilijk … als je weet hoe het moet! Aan het eind van de workshop heeft ieder kind een eigen robotje dat vrolijk over hun bureau wandelt. Een leuke eerste kennismaking met mechanica, duurzaamheid en elektronica.

#2: Virtual Reality

Samen met je klasgenoten een filmscript verzinnen en daar vervolgens ook met z’n allen de hoofdrol inspelen? Dat kan! Samen terugkijken wordt alleen lastig, want een échte Virtual Reality-film kijk je natuurlijk terug met een VR-bril op je gezicht. Natuurlijk kun je de film wel allemaal tegelijk aanzetten. Net echt!

#3: Grime

Theater en film is veel meer dan alleen op het podium of voor de camera staan. Er zijn een hoop andere kwaliteiten nodig om ervoor te zorgen dat alles net echt lijkt. Bijvoorbeeld grime! Met kwastjes, sponsjes en alle mogelijke kleuren maken kinderen wonden die net echt lijken of toveren ze hun klasgenoten om in heksen, superhelden of oude mannetjes.

#4: Upcycling

Misschien wel de leukste manier om kinderen te leren over duurzaamheid! Upcycling is de kunst van het mooie dingen maken van afgedankte producten. De kinderen gaan aan de slag met restafval en presenteren aan het eind van de workshop een beeldend kunstwerk.

#5: Acrobatiek

Moet je niet hartstikke sterk zijn om acrobatische kunsten uit te halen? Welnee. Je moet je vooral super goed concentreren én heel goed samenwerken met je collega-acrobaten. Een fantastische manier om de samenwerking in de klas spelenderwijs te bevorderen!

#6: Vloggen

Zouden er nog kinderen zijn die nooit op Youtube komen? Wij denken van niet! Ieder kind heeft wel een favoriete vlogger. Tijdens een workshop vloggen leren de kinderen om net zo te presenteren en te filmen als hun online helden.

https://www.grotebroer.nl