ABJ Fotografie
Image default
Banen en opleidingen

Opleiding tot wedding planner

Het wordt door sommige ook wel de mooiste dag van je leven genoemd: je trouwdag.

Bij deze bijzondere dag komen er vooraf dan ook enkele zaken bij kijken, zoals welke gasten je wel of juist niet uitnodigt op je trouwerij. Ook andere zaken zoals waar je precies wilt gaan trouwen en het kiezen van de juiste trouwjurk mogen niet aan de planning ontbreken. Het is dan  niet vreemd dat het plannen van een bruiloft door veel koppels als stressvol wordt ervaren. Gelukkig is er wel een oplossing om deze stress te verminderen, namelijk het inhuren van een weddingplanner. Heb je je nu altijd afgevraagd hoe iemand een weddingplanner wordt, lees dan snel verder! 

De theorie

Voordat je daadwerkelijk de (meeste) touwtjes in handen neemt bij een bruiloft is het belangrijk om te leren over de verschillende onderwerpen waar je tijdens het plannen van een trouwerij mee te maken kan hebben. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat voor soort bruiloften er zijn, zo kun je te maken hebben met een “destination wedding”, dit zijn bruiloften die in het buitenland worden voltrokken. Ook kan er sprake zijn van een bruiloft met een bepaald thema. Kortom, het is dus belangrijk om de verschillende varianten van een bruiloft te weten. Naast de verschillende soorten bruiloften, is het nuttig om op de hoogte te zijn van de gebruikelijke etiquettes en tradities op een bruiloft. Bovendien moet je als wedding planner ook weten hoe je onder andere de juiste bruidslocatie kiest en de bruidskleding inclusief de verzorging daarvan overziet. Tot slot, zal een wedding planner altijd up-to-date moeten zijn over de verschillende huwelijksvormen, die kunnen variëren van een geregistreerd partnerschap tot aan een burgerlijk huwelijk.

Stages, workshops en netwerken

Nu je de theorie onder de knie hebt, is het tijd om dit in de praktijk te testen. Gelukkig leer je tijdens het studeren van de theorie ook hoe je als wedding planner, klanten kunt acquireren. Bij de werving van nieuwe klanten komt het goed van pas als je beschikt over een goed inlevingsvermogen, goede communicatieve vaardigheden en assertief bent! Je past je opgedane kennis ook tijdens workshops toe. Bij de workshop wedding styling, gegeven door onze proffesionals, leer je bijvoorbeeld hoe je met decoraties vorm kan geven aan een bruiloft. Deze kennis pas je tijdens de workshop vervolgens weer toe door middel van praktische opdrachten. Naast workshops zijn stages ook een manier om je kennis te testen. Zorg er tijdens je opleiding dan ook voor dat je voldoende netwerkt. Zo heb je op het einde van je studie al een bestand met leveranciers, waardoor je met gemak een bruiloft kan organiseren!

 

http://weddingplannerschool.nl/