ABJ Fotografie
Image default
Zorg

TENA incontinentiemateriaal red je dag

Heeft u wel eens meegemaakt dat u op stap bent met vriendinnen en dat u opeens een ongelukje met urineverlies heeft? Dan bent u niet de enige die hier helaas ervaring mee heeft. Niet alleen is het ontzettend vervelend om zichtbaar urineverlies te hebben, het geeft ook een onveilig gevoel. Dat gevoel stemt af van het onvoldoende controle hebben over de eigen lichaamsfuncties en het onvoorspelbare aan urineverlies. U weet immers nooit precies wanneer het misgaat. In dat geval heeft TENA de oplossing voor u: TENA incontinentiemateriaal. Dit absorbeert het urineverlies en red daarmee uw dag. Weg stress, hallo TENA!

 

Wat is er aan de hand bij incontinentie?

Bij incontinentie, ook wel ongewenst urineverlies genoemd, zijn er een aantal spieren die niet goed werken. Het gaat hier om de blaas en de bekkenbodemspieren. Beiden zijn essentieel in het succesvol inhouden van de plas. Urineverlies vindt plaats als de blaas zich onverwacht samentrekt of juist onvoldoende samentrekt en wanneer de bekkenbodemspieren verminderd kracht geven. In alle drie de gevallen kan de plas niet goed worden tegengehouden en is urineverlies het gevolg. Als dit stelselmatig gebeurt is er sprake van incontinentie. Om goed te kunnen bepalen welk TENA incontinentiemateriaal bij uw situatie past, is het slim om te identificeren welke soort incontinentie u heeft.

 

Verschillende soorten

Het aantal verschillende soorten incontinentie kunt u niet op één hand tellen. De soorten die bestaan zijn: stressincontinentie, aandrangincontinentie, gemengde urine-incontinentie, overloopincontinentie, neurologische blaasstoornis, postmictie nadruppelen en functionele urine-incontinentie. Een voorbeeld uit de lijst is de neurologische blaasstoornis. Deze kan ontstaan als er schade is aan de zenuwen, hersenen of ruggengraat. De seintjes die vanuit de hersenen naar de blaas lopen hebben dan een trauma opgelopen en functioneren niet goed. In het geval van een neurologische blaasstoornis zijn de incontinentie klachten vaak toch wel langdurig. In uitzonderlijke gevallen is het trauma permanent en zal urineverlies niet zo gemakkelijk opgelost worden.

 

Van jong tot oud

Juist door de verschillende medische oorzaken van incontinentie, kan iedereen de aandoening krijgen. Al bij kinderen vanaf vijf jaar kan van incontinentie gesproken worden als zij stelselmatig last hebben van urineverlies. Kinderen die incontinent zijn hebben soms een verkeerde plastechniek. Met professionele hulp kunnen ze de techniek aanpassen en zullen de klachten van urineverlies verdwijnen. Naast kinderen hebben zowel mannen als vrouwen de mogelijkheid om incontinent te worden. Daarbij komt het bij alle leeftijden voor. Bij volwassenen ligt hier altijd een medische oorzaak aan ten grondslag. De behandeling van incontinentie zal dan ook gepaard moeten gaan met de behandeling van de medische oorzaak.

 

Uitgelicht: incontinentie door een medische aandoening

Incontinentie kan veroorzaakt worden door een medische aandoening. Bij deze aandoeningen is het soms niet direct duidelijk wat de link tussen de aandoening is en het ongewenste urineverlies. Toch is er een vaker een connectie te zien tussen bepaalde medische aandoeningen en het ontwikkelen van incontinentie. Voorbeelden van medische aandoeningen met een verhoogd risico op incontinentie zijn: beroerte, diabetes, zwaarlijvigheid en urineweginfectie. Vrouwen met diabetes hebben bijvoorbeeld een verhoogde kans op een verstoorde gevoeligheid van de blaas. Dit kan onder andere tot overloopincontinentie zorgen.

 

Het TENA assortiment

Als u een van de mensen bent die last heeft van incontinentie veroorzaakt door diabetes, dan is het belangrijk dat u in het dagelijks leven hier zo min mogelijk stress van heeft. Diabetes is een voorbeeld van een medische aandoening die niet zomaar genezen kan worden. Omdat de medische oorzaak van de incontinentie aanwezig blijft, zal het ook moeilijker worden het urineverlies te bestrijden. Om u toch een veilig gevoel te geven is het gebruik van TENA incontinentiemateriaal een goede optie. Deze materialen zijn speciaal gemaakt voor de verschillende soorten incontinentie en zorgen ervoor dat u niet bang hoeft te zijn dat uw urineverlies zichtbaar wordt. Neemt u dan vooral eens een kijkje in het TENA assortiment en vindt uw ideale incontinentiemateriaal.