ABJ Fotografie
Image default
Huishoudelijk

Herken een daklekkage meteen en voorkom ernstige schade!

Een daklekkage kan ernstige schade aan uw woning en uw gezondheid veroorzaken. Zeker als u de lekkage te laat ontdekt. Naast een beschadigd dak, zal het doorsijpelende water ook schade aan uw meubels, muren en vloeren veroorzaken. Om een daklekkage snel en efficiënt te verhelpen, schakelt u best een officieel dakdekkersbedrijf in. Woont u in de omgeving van Haarlem, is dakdekkersbedrijf DakVlak uw redder in nood! We werken namelijk met ervaren vakmannen die ook nog eens 24 uur per dag bereikbaar zijn. Ze lossen een lekkage Haarlem dan ook steeds snel op. Nu is het natuurlijk belangrijk dat u een daklekkage tijdig herkent. We geven u daarom graag enkele handige tips, zodat u een waterprobleem meteen opmerkt!

 

Vocht- en schimmelplekken

Een eerste en belangrijk indicatie dat u met een waterprobleem kampt, zijn vochtplekken op de muur. Deze plekken ontstaan natuurlijk eerst in uw zolder. Een lekkage wordt echter vaak te laat opgemerkt omdat de zolder vaak een vergeten ruimte is. We krijgen dan ook vaak pas een melding van een lekkage als het water ver is doorgedrongen en er vochtplekken op het plafond van andere kamers ontstaan. Gaan de vochtplekken ook nog eens gepaard met schimmelvorming, dan moet u zeker snel handelen. Schimmel betekent namelijk dat het lek al geruime tijd aanwezig is en mogelijk al veel schade heeft aangericht.

 

Loslatend behang

Ook voor loslatend behang moet u op uw hoede zijn. Het regenwater dat door een beschadigde dakbedekking sijpelt, wordt voor een groot deel door de muren geabsorbeerd. Het vocht verdunt vervolgens de behanglijm, waardoor het behangpapier loslaat. Het loslatend behang gaat vaak samen met een muffe geur, zodat u meteen merkt dat er iets aan de hand is.

 

Hogere facturen

Ontvangt u plots een hogere water- of energiefactuur? Kijk dan meteen na of u met een lekkage te maken hebt. Sommige isolatiematerialen zijn namelijk helemaal niet tegen vocht bestand. Daardoor verliezen ze hun isolerende capaciteiten en gaan de energiekosten snel de hoogte in! Ook de waterfactuur wordt natuurlijk beïnvloed door een daklekkage. Het is daarom belangrijk dat u de watermeterstand extra controleert. Kijk deze ‘s avonds en ‘s morgens best even na. Stijgt de stand snel terwijl u geen water verbruikt heeft? Dan heeft u heel waarschijnlijk met een lekkage te maken en laat u dit best zo snel mogelijk onderzoeken.

 

Tijdige dakinspectie

Het is enorm belangrijk dat een lekkage tijdig ontdekt wordt. Een regelmatige dakinspectie voorkomt dan ook vaak ernstige schade. Een professionele dakdekker Haarlem zoals DakVlak kan uw dak grondig controleren om eventuele toekomstige problemen te herkennen. Hij zal u dan ook handige tips geven, zodat u een dakreparatie of een dakrenovatie kan vermijden. Hebt u een lekkage Haarlem ontdekt? Aarzel dan geen seconde om ons te contacteren. Waterschade is namelijk zeer ernstig, waarbij uw hele dakconstructie aangetast kan worden. Een snelle interventie is dan ook broodnodig. Wij bij DakVlak staan dan ook altijd voor u klaar. Kijk meteen even op www.dakdekkerhaarlem.nu voor meer informatie over onze verschillende diensten. Als ervaren dakdekker Haarlem hebben we voor elk probleem een snelle en efficiënte oplossing. Eenmaal onze vakmannen uw dak onder handen hebben genomen, is het dan ook onwaarschijnlijk dat u in de toekomst nog eens water door het dak ziet sijpelen!

 

https://dakdekker-haarlem.nu/