ABJ Fotografie
Image default
Huishoudelijk

Hoe voorkomt u een verstopte leiding/afvoer?

Een verstopte afvoer of leiding is een enorm vervelend probleem. Niet alleen is het een probleem dat ongelooflijk veel oorzaken kan hebben, het zorgt daarnaast ook nog eens voor een enorme stankoverlast. Het zorgt voor een onhygiënisch en onprettig gevoel, en daarnaast kan het ook schade aanrichten aan alle sanitaire voorzieningen in huis. In dit artikel nemen we met u door hoe u een verstopte riolering kunt voorkomen.

 

Hoe voorkomt u een verstopte afvoer/leiding?

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen wanneer het aankomt op een verstopt afvoer. Het is een probleem dat u uiteraard wilt voorkomen, voorkomen is namelijk beter dan genezen (oplossen). Dit zijn een aantal praktische tips.

  • Zorg ervoor dat u regelmatig water in de afvoer giet, dit doet namelijk een hoop wonderen. Het water is een hele goede manier en een goede eerste stap om afvoeren vrij te kunnen houden. Wanneer water goed heet is, dan zorgt het ervoor dat het vuil meeneemt. Dit is daarnaast een methode die u zo vaak kunt toepassen als dat u zou willen. Hardnekkig vuil kan ook worden weggespoeld met koffieprut gemengd met heet water.
  • Het is een methode die al langer dan 100 jaar bestaat en het geldt nog steeds voor veel mensen als een absoluut wondermiddel voor het wegspoelen van hardnekkig buil. Soda is een sterker middel dan enkel water en daarnaast is het, in vergelijking met de meeste ontstoppers, veel minder schadelijk voor uw afvoer. Soda is namelijk een stuk minder chemisch.
  • Sommigen hebben nog wel eens de neiging om oud frituurvet en jus door de gootsteen te gooien, doe dit niet! Niet iedereen vindt het altijd even leuk, maar de keukenrol is voor de afvoer toch echt de betere methode die achteraf een hoop werk aan de afvoer bespaart. Opgehoopt vet is namelijk aartsvijand nummer 1 van de afvoer. Daarnaast moet u frituurvet niet in de GFT bak gooien, u kunt frituurvet verzamelen en later apart inleveren.
  • Haren in het doucheputje is ook niet fijn voor de afvoer. Het is ook niet de meest leuke en frisse klus, maar het is zaak om daarna gewoon goed uw handen te wassen. Het is namelijk heel verstandig om die haren er wel gewoon uit te halen, wanneer het namelijk eenmaal in de afvoer terechtkomt, dan is de kans op verstopping heel groot. Het kan er zelfs toe leiden dat er water tot op de overloop stroomt, zo ver wilt u het uiteraard niet laten komen.

 

Toch problemen? Bel Loodgietersbedrijf Haarlem!

Heeft u toch problemen, dan is het sterk af te raden om zelf actie te ondernemen. Velen hebben namelijk geen enkel bewustzijn over wat zij nu aan het doen zijn, en dit kan vervelende gevolgen voor u hebben. Dan is loodgietersbedrijf Haarlem geen slecht idee. Een loodgieter Haarlem is een vakman, hij kan u adviseren en bijstaan gedurende het oplossen van uw probleem. Bent u nog op zoek naar een loodgieter Haarlem, neem dan eens een kijkje op loodgieter-haarlem.nu, uw loodgieter in Haarlem en omstreken.

https://loodgieter-haarlem.nu/