ABJ Fotografie
Image default
Huishoudelijk

Waterbespaartips van de Loodgieter!

Was u op zoek naar een loodgieter Den Haag? Dan ben u bij ons aan het juiste adres! Wist u dat het mogelijk was om water te besparen zonder veel geld te investeren of al u leidingen te verstoren? Ontdek exclusief enkele tips waarmee u uw waterrekening kunt verlagen en tegelijkertijd een belangrijk gebaar voor de planeet kunt doen.

 

Onderhoud uw sanitair goed

In een huis of appartement zijn waterlekken niet ongebruikelijk en hebben ze de neiging uw waterrekening dramatisch te verhogen. Een druppelende kraan kan bijvoorbeeld bijna 3 miljoen ^ 3 per maand vertegenwoordigen, of 36 miljoen ^ 3 per jaar! En dit cijfer kan meer dan 100 m ^ 3 bereiken voor grotere lekken, zoals de toiletspoeling of de waterinlaatklep van de behuizing. Het goede nieuws is dat u dit risico gemakkelijk kunt beperken door regelmatig onderhoud van uw sanitair. Ons loodgietersbedrijf Den Haag raadt u aan om regelmatig al u water verbruikende apparaten uit te zetten en u watermeter te controleren. Als het blijft draaien terwijl u wasmachine en vaatwasser zijn uitgeschakeld, is er waarschijnlijk een lek in je huis. Nu is het aan jou om het te vinden! In de meeste gevallen kunnen lekken eenvoudig worden gerepareerd door een pakking of kraan te vervangen. En als loodgieterswerk niet jouw ding is, kun u altijd een professionele loodgieter Den Haag inhuren om u werk uit te voeren.

 

Neem goede gewoonten aan

Uw dagelijkse gedrag speelt een grote rol bij de hoogte van uw waterrekening. Denk eraan om de juiste maatregelen te nemen om water te besparen:

  • Draai de kraan dicht tijdens het tandenpoetsen.
  • Neem liever een douche dan een bad (een bad verbruikt gemiddeld 200 liter water, vergeleken met 20 liter voor een douche van 5 minuten).
  • Installeer een wateropvangbak als u een tuin hebt, een goede manier om bijvoorbeeld te stoppen met betalen voor water voor u spoeling.
  • Was uw auto in het station in plaats van thuis of ontdek de techniek van wassen zonder water.
  • Hergebruik uw water waar mogelijk, bijvoorbeeld om planten water te geven.

 

Installeer stroombegrenzers

De doorstroombegrenzer, ook wel regelaar genoemd, is een kleine, goedkope en handige accessoire die aan de uitlaat van een doucheslang of kraan wordt gemonteerd. Zijn doel? Beperk de initiële doorstroming van uw installaties en laat u water besparen. Het voordeel van de debietregelaar is dat er een constante druk kan worden verkregen terwijl de waterstroom discreet wordt beperkt. Het drukgevoel blijft hetzelfde, maar er wordt meer lucht aan de waterstroom toegevoegd. Aan de andere kant heeft elke waterafvoer een ander debiet nodig: 8 liter voor de douche; 7 liter voor de keuken; 5 liter voor de badkamerkraan; 3 liter voor incidentele kranen….

 

Ons loodgietersbedrijf Den Haag staat 24 uur per dag, 7 dagen per week, weekends en feestdagen voor u klaar!

https://www.anolso.nl/